Ünlü sunucudan İstanbul Havalimanı’na büyük övgü!

İstanbul Havalimanı
İstanbul Havalimanı

Last Updated on 9 Nisan 2019 by Turizm Günlüğü

Büyük taşınmanın ardından tam kapasite operasyona başlayan İstanbul Havalimanı, ABD’nin önemli haber kanalı CNN International’da tüm detaylarıyla gündeme geldi.

CNN International’ın ünlü haber sunucusu Richard Quest, İstanbul Havalimanı ile ilgili “Türkiye’nin mega havacılık projesi uçuşa geçiyor” yorumunda bulundu.

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu’yu programına konuk eden Richard Quest, İstanbul Havalimanı ile ilgili merak edilenleri sordu.

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu, ünlü gazeteci ve sunucu Richard Quest’in programına konuk oldu.

Kadri Samsunlu, şu bilgileri verdi:

“Büyük Göç”ün ardından İstanbul Havalimanı bölgedeki en önemli hub olacak. Bu taşınmaya “Büyük Göç” dememizin sebebi; 70 milyon yolcu kapasiteli Atatürk Havalimanı’nın kapatılarak tüm uçuşların bundan böyle İstanbul Havalimanı’ndan yapılacak olmasıdır. İGA olarak yolcuların böyle devasa bir konumda ve her türlü konfora en kolay yolla sahip olacakları bir havalimanında, kendilerini güvence altında hissetmeleri için var gücümüzle çalıştık.

İstanbul Havalimanı Türkiye ekonomisine sağlayacağı güçlü katma değerin yanı sıra, lojistik, turizm gibi sektörlerin de gelişmesine büyük katkı sağlayacak.

Türkiye, üreten Doğu ve tüketen Batı arasında stratejik bir konuma sahip. İstanbul Havalimanı’nın bulunduğu bölgeden 3 saat uzaklıkta 60 ülke ve 130 destinasyon bulunuyor ve 1 milyar 500 bin yolcu bu ülkelerden diledikleri her yere ulaşabilecek.”