Çeşme Boyalık Beach Hotel’de mucizeler gerçekleşiyor!

Last Updated on 22 Haziran 2019 by Yaşar Çelik

Tüm dünyada giderek yayılan Mucize Kursu’na  6 yıldır ev sahipliği yapan Çeşme Boyalık Beach Hotel bu sezona çok iyi başladı. 

Nefes Bilimleri alanında saygı duyulan bir lider olan Nevşah Karamehmet’in dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirdiği “Mucize Kursu” nun İzmir ayağı  6 yıldır Boyalık Beach Hotel’de gerçekleştiriliyor.

Düşünce ve nefes alışkanlıklarını değiştirerek insan bilincini genişleten birçok kurs ve profesyonel eğitim geliştiren Nevşah Karamehmet, Boyalık Beach Hotel’in konumu, konforu ve birçok özelliğinden dolayı Mucize Kursu’na katılarak dönüşüm yaşayan ve kurstan sonra hayatlarında mucizeler yaşayanlar  için büyük bir öneme sahip olduğunu söylüyor.

Araştırmacı kişiliğinin yanı sıra 9 çok satan kitabın yazarı, uluslararası bir eğitmen, konuşmacı ve dünya çapında birçok okulda fakülte üyesi olan Karamehmet, Çeşme Boyalık Beach Hotel’in katılımcılara ve konuklarına çok özel bir hizmet verdiğini bunun da turizm sektörü için örnek olduğunu ifade etti.

Bugüne kadar düzenlediği konuşmalar, seanslar, çalışmalar ve profesyonel eğitimlerde 100 binin üzerinde kişinin ilham kaynağı olan Karamehmet, Çeşme Boyalık Beach Hotel’de gerçekleştirdiği “Mucize Kursu”nun kendisi için ayrı ve özel bir yeri olduğunu ifade etti.

Bu yıl sezona iyi başlayan Çin ve Almanya’dan gelen misafirleri ağırlayan Çeşme Boyalık Beach Hotel’in Genel Müdürü Orhan Belge’ye otellerinde gerçekleşen mucizeleri ve bu yılı değerlendirmesini istedik.

Çeşme Boyalık Beach Hotel’in Genel Müdürü Orhan Belge – turizmgunlugu.com

Sizi  tanıyabilir miyiz?

Yaklaşık olarak 36 yıldır bu sektörün içerisinde yer almakta olup Boyalık Beach Hotel Spa Çeşme’nin Genel Müdürüyüm. Şu anda ETİK (Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği) Yönetim Kurulu üyesiyim ve ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyorum.

Boyalık Beach Hotel’de 29. senemdeyim ve halen Boyalık Beach Hotel Spa Çeşme, Villasaray ve Kalında Inn Otelin Genel Müdürüyüm.

Otelinizde mucizeler gerçekleşiyormuş bu konudaki yorumunuzu alabilir miyiz?

Evet; ben de hayatımda mucizelere inanan biri kişi olarak, otelimizde 6 yıldır bir nefes mucizesi olduğunu görüyorum.  Mucize kurslarına gelenler  son derece mutlu, güler yüzlü ve enerjik bir yapıdalar. Şu ana kadar da yüzü asık bir nefes misafiri görmedim.

Bu mucizenin turizme katkısının nasıl olduğunu düşünüyorsunuz?

Kesinlikle olumlu bir katkısı vardır. Tıpkı isminden de anlaşılacağı üzere Pozitif Yaşam etkisi altında gayet olumlu ve faydalı bir seminer. Turizm içinde de hem misafirler hem de bu sektördeki görev yapan arkadaşlarımız için enerjisine inandığımız olumlu katkılar sağlayacağını düşündüğümüz bir kurs.

2019 Çeşme’de nasıl geçiyor; bir değerlendirme yapabilir misiniz?

2019, şu andaki gözlemlerimize göre 2018 yılına göre iyi geçiyor. Bu zaten mart sonunda bitirdiğimiz erken rezervasyon dönemi ile kendisini gösterdi. Ülkemizde huzur ortamı arttıkça bu turizme de direkt olumlu etki gösteriyor. Çeşme, kendine has bir yapısıyla zaten tercih edilen bir destinasyon ve 2019  yılının da geçmiş yıllara göre sezonun daha uzun ve daha verimli geçeceğine inancım tam.

Bu sene hangi ülkelerden misafir ağırlıyorsunuz?

Bu sene özellikle ağırlık olarak ilk iki sırada Almanya ve Çin ülkelerinden misafirler diyebiliriz. Daha sonrasında bunu takip eden Asya ve Avrupa Kıtası’nda yer alan ülkelerden rağbet görüyoruz.

Çeşme’ye daha fazla ve farklı ülkelerden turist gelmesi için önerileriniz neler?

Öncelikle yurt dışı fuarlarına etkin bir şekilde katılıp; bölgemizin tanıtımı da bu yönde yapılmalıdır. Ben zaten hem ETİK hem ÇEŞTOB hem de Boyalık Beach Hotel Spa Çeşme, olarak yurt dışı fuarlarına sürekli katılan birisiyim. Sadece fuarlar değil tabiî ki de o bölgedeki tur operatörlerini de ziyaret edip güçlü bir tanıtımla iletişim bağlarımızı kuvvetlendirmemiz gerekir. İnşallah önümüzdeki kış sezonu ile birlikte bu konulara ağırlık vereceğiz. İç pazar benim için ne ise dış pazar da aynı anlamdadır ve olmazsa olmazımızdır. Bunların yanında termal, kültür turizmi ve gastronomi konusunda da elimiz güçlüdür.

Çeşme’nin turizmde öne çıkan yönleri neler? Bunlara neler eklenirse daha fazla turist gelir?

Havası, denizi, kum ve güneşi; termal ve kültürel yerleri, gastronomisi öncelikle öne çıkan yerleridir. Bunlara çeşitli festivaller eklenince daha fazla turist geleceğine inanıyorum. Bu yönde yerel ve genel idarenin de büyük çabaları var.

Eklemek istediğiniz herhangi bir şey var mı? 

Tetusa şirketi (İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Valilik) desteğiyle Çeşme Alaçatı’da termal kür merkezi projesi yakında başlayacak. Ayrıca yeni havaalanı inşaatı da başlıyor bu da bölgemizi hareketlendirecek yeni oluşumların en önemlilerinden.

Artık 3 ayla anılan bir Çeşme değil; en az 6 ay ile (tam doluluk) anılacak  ancak geri kalan 6 ay da çeşitli etkinliklerle dolacak günler yakın.