Eskişehir’in yeni hedefi: kongre turizmi

Eskişehir Vehbi Koç Fuar Kongre Merkezi Satış ve Operasyon Sorumlusu Serkan Ayaz / turizmgunlugu.com

Last Updated on 29 Haziran 2019 by Yaşar Çelik

Eskişehir, özellikle ilk ve sonbahar aylarında iç turizmden önemli ölçüde pay alan bir konuma ulaştı. Eskişehir’in turizmdeki yeni hedefi ise kongre turizmi… Eskişehir Vehbi Koç Kongre Merkezi Satış ve Operasyon Sorumlusu Serkan Ayaz ile şehirde kongre turizmi için atılan adımları ve gerçekleştirilen alt yapı çalışmalarını konuştuk.   

2019 yılının Ocak ayında Eskişehir’e kazandırılan Vehbi Koç Fuar Kongre Merkezi’nin Satış ve Operasyon Sorumlusu Serkan Ayaz öncelikle Eskişehir’de turizm alanında yaşanan son gelişmelere ilişkin genel değerlendirmelerde bulundu.

ESKİŞEHİR NASIL POPÜLER OLDU?

Eskişehir’in son 10 yılda iç turizmde özellikle ilk ve sonbahar ayları için ziyaretçi rakamlarında önemli artış kaydettiğine ve son 2 yılda Ortadoğu pazarından ziyaretçi almaya başladığına dikkat çeken Serkan Ayaz; bunda rol oynayan etkenlerin “Eskişehir’in hızlı tren rotası üzerinde olması”, “üç büyük şehre yakın konumu”, “şehir genelinde park, bahçe, sosyal ve rekreasyon alanlarının sayısının artması” ve “Eskişehir’de sosyal ve kültürel alanlarının çoğalması” olduğunu söyledi.

“ESKİŞEHİR’DE İŞLETME BELGELİ 55 OTEL BULUNUYOR”

Eskişehir genelinde turizm hareketlerinin canlanmasıyla Turizm Bakanlığı’na bağlı, işletme belgeli otel sayısının 55’e ulaştığını ifade eden Serkan Ayaz; Eskişehir olarak turizm gelirlerini artırmak, geceleme rakamlarını daha üst seviyelere çekmek için bundan sonraki süreçte kongre ve toplantı turizmine yöneldiklerini belirtti.

KONGRE TURİZMİ İÇİN ESKİŞEHİR’DE NELER YAPILDI?    

Serkan Ayaz, Eskişehir’de kongre turizmini geliştirmek adına atılan adımlar ve yapılan altyapı çalışmaları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“2019 yılının başında Eskişehir Ticaret Odası’nın katkılarıyla Eskişehir Fuar Kongre Merkezi faaliyete sokuldu. Bu kompleksin içerisinde hem ETO-TÜYAP Fuar Merkezi hem de Vehbi Koç Kongre Merkezi yer alıyor. Burada eş zamanlı olarak hem fuarlar yapılabiliyor hem de kongre turizmi bazında bazı organizasyonlar düzenlenebiliyor. İki hole sahip fuar alanımız toplam 9 bin 795 metrekarelik kapalı alana sahip. Fuar merkezi sonbahar döneminde üç önemli sektörel fuara ev sahipliği yapacak. Konaklama tesisleri bakımında da Eskişehir önemli kapasitelere ulaşmış durumda; Turizm Bakanlığı’na bağlı işletme belgeli 55 adet otel bulunuyor. Bu otellerden birçoğu da toplantı ve kongre organizasyonlarına ev sahipliği yapacak durumda. Ulaşım bakımdan da Eskişehir hızlı trenin kavşak noktasında yer aldığından üç büyük il ve çevre iller için ulaşım kolaylığı da sunuyor.”

“ESKİŞEHİR MARKA KENT HALİNE GELDİ”

Eskişehir’de sosyal ve kültürel alanların çoğalmasıyla sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler açısından kentin bir marka haline geldiğini söyleyen Serkan Ayaz; kongre turizmi için ilk etapta 2020 yılının sonuna kadar kentte düzenlenecek MICE organizasyonlarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Serkan Ayaz, son olarak gelecek dönemde havayolu ulaşımının da devreye girmesiyle; Eskişehir’in uluslararası etkinliklere de ev sahipliği yapacağına inandığını belirtti.