I-MICE Derneği’nden ses getirecek atılımlar

I-MICE Derneği 2019-2022 Dönemi İcra Kurulu - Turizm Günlüğü

Last Updated on 8 Temmuz 2019 by Turizm Günlüğü

22 Haziran 2019 tarihinde 2. Olağan Genel Kurulu’nu düzenleyen Uluslararası MICE Endüstrisi (I-MICE) Derneği, yeni dönemde önemli atılımları gerçekleştirmek için harekete geçti.

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt “22 Haziran 2019 tarihinde 2. Olağan Genel Kurul sürecimizi üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Genel kurulda paylaştığımız yoğun gündemli ajandamızdaki yapılacakları, gerçekleştirmek için adımlarımızı atmaya başladık. Önümüzdeki dönemde nitelikli büyümemize devam edeceğiz. Bunun yanı sıra yurt içi ve yurt dışında temsilcilikler vereceğiz” dedi.

“ÜNİVERSİTELERLE İŞ BİRLİKLERİMİZ OLACAK”

Kişisel gelişim ve uzmanlığa yönelik eğitimlerinin devam edeceğini belirten Hüseyin Kurt; “ilkini gelecek hafta açıklayacağımız ve yazılı prokole bağlayacağımız üniversitelerle iş birliklerimiz olacak. Bu iş birlikleriyle birlikte üyelerimiz yüksek lisans ve doktora başvurularında % 50’ye varan indirimlerden faydalanabilecek. Yıl içerisinde üye ve paydaşları bir araya getirdiğimiz yeni iletişim ve iş birliklerinin başlamasına, var olanların ise gelişimine yönelik gerçekleştirdiğimiz network etkinliklerimiz devam edecek. Sosyal sorumluluk projelerimize de yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Geçen dönem başlattığımız ve yoğun yol kat ettiğimiz yurt içi ve yurt dışı tanıtım gezileri ve B2B programlarımız devam edecek.

“SEKTÖRÜN ANLATILMAYA VE ÇOK DAHA FAZLA KONUŞULMAYA İHTİYACI VAR”

Sektörün anlatılmaya ve çok daha fazla konuşulmaya ihtiyacı var. Bizde icra kurulu üyelerimizle gerek özel sektörde gerekse kamu ve STK’lar nezdinde raporlarımızla anlatacağız. Hep birlikte üretmeye devam” dedi.

“MICE ENDÜSTRİSİ’NDE TEDARİKÇİ AKREDİTASYONU OLACAK”

Türkiye’nin en büyük MICE şirketlerinin yöneticilerinin üyesi olduğu dernek, sektörü şekillendirmek adına yeni hazırlıklar üzerinde çalışıyor. Özellikle son yıllarda artan ve bir çok kurum ve kuruluşun şikayetçi olduğu sorunların başına gelen nitelikli tedarikçi sorununa çözüm getirmeye hazırlanan I-MICE bir akreditasyon kurulu ve eğitimi hazırlayacak.

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kurt

I – MICE’DAN YENİ EĞİTİM PROGRAMLARI

Önümüzdeki günlerde detayları netleşecek akreditasyon programı kapsamında, tedarikçi şirketlere iletişimden kurumsallaşmaya, satış tekniklerinden iş sağlığı güvenliğine kadar birçok konuda eğitim verilecek ve tüm eğitimleri başarıyla tamamlayarak uygulayan şirketlere sertifika verilecek. Aynı zamanda Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin alt yapısını hazırlayacak çalışmaları yürütecek.

Bu çalışmayla güvenilir tedarikçiye ulaşma konusunda sektöre ciddi bir katkı sağlamayı hedefleyen I-MICE Derneği, önümüzdeki aylarda bu planı hayata geçirecek adımları atıyor.

“TEKNOLOJİ YATIRIMLARI İLE SEKTÖR DATASINI ELİNDE TUTACAK”

Dernek icra kurulu üyelerinden YAKO GROUP’un desteğiyle, ciddi Ar – Ge çalışmaları yapılmış CRM sistemini, yeni yönetim döneminde faaliyete geçirecek olan I-MICE Derneği, sektörde faaliyet gösteren üye şirketlerinin tüm bilgilerini elinde tutarak ciddi bir güce sahip olacak.

Sektörün tüm tedarikçilerinin ve MICE şirketlerini bir araya geleceği bu data sayesinde, iş birliği gerçekleştirmek isteyen kuruluşlar ile paylaşılarak sektöre ekonomik katkı sağlanacak ve üye şirketlerin hacimlerini büyütmesi hedeflenecek.

Aynı zamanda Türkiye’de ve global pazarda faaliyet gösteren şirketler için ciddi bir “know-how” desteği sağlanacak. Dernek üyelerine açık olacak bu platform, güçlü bir sektör yapısı inşa etmek konusunda önemli bir rol model olacak.

“TURİZM OKULLARINDA MICE ANLATILACAK”

Turizm eğitimi verilen tüm okullarda, sektörün bilinirliğinin arttırılması adına çalışmalar yürütülecek.

Geleceğin turizm yöneticilerinin sektörü tanıması, sektör yöneticilerinin deneyimlerini öğrenmesi adına turizm eğitimi verilen okul yöneticileriyle iş birliği gerçekleştirilerek konferanslar, söyleşiler düzenlenecek.

YOUNGS OF MICE İLE SEKTÖREL GÖNÜL BAĞI KURULACAK

Turizm eğitimi veren fakültelerde öğrenci topluluklarına YOUNGS OF MICE unvanı verilerek, turizm öğrencileri ile sektör arasında bir gönül bağı kurulması sağlanacak. Bu çalışma kapsamında, mezun olacak gençlerin kariyer planlarına destek olunarak yönlendirici bir rol model olunması hedefleniyor.

Derneğin İcra Kurulu Üyesi olan Flex Event’in desteğiyle gerçekleştirilecek çalışmalar eğitim odaklı olmaktan ziyade, mentorlük faaliyeti olarak ilerleyecek.