Seyahat Acentaları Düzce infosunda buluştu

TÜRSAB Düzce infosu gerçekleştirildi.

Last Updated on 15 Temmuz 2019 by Yaşar Çelik

İç turizmdeki haraketliliği artırmak ve yeni destinasyonlar keşfetmek amacıyla İstanbul Asya BTK ve Batı Karadeniz BTK tarafından organize edilen Düzce gezisi, seyahat acentası temsilcilerini bir araya getirdi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Bölge Temsil Kurulları aracılığıyla düzenlediği bilgilendirme gezilerine devam ediyor. İç turizmdeki haraketliliği artırmak ve yeni destinasyonlar keşfetmek amacıyla İstanbul Asya BTK ve Batı Karadeniz BTK tarafından organize edilen gezi, seyahat acentası temsilcilerini bir araya getirdi.

Düzce tanıtıldı

TÜRSAB Sayman Üyesi İbrahim Halil Kalay ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir’in de katıldığı gezide, özellikle etnik kökenindeki çeşitliliği, doğa turizmine olan uygunluğu ve İstanbul’a olan yakınlığıyla alternatif bir turizm destinasyonu olmayı hedefleyen Düzce şehri tanıtıldı. Seyahat acentaları temsilcilerinden oluşan kafile, TÜRSAB İstanbul Asya BTK Başkanı Sedad Başalan ve Batı Karadeniz BTK Başkanı Ercan Güner’in kılavuzluğunda şehirde incelemelerde bulundu.

İlk durağı Sazköy olan kafile, burada Kafkas yöresine ait halk danslarından örnekler sunan bir grup tarafından karşılandı. Karşılamadan sonraki plaket töreninde Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin; TÜRSAB’a bölgeye olan hassasiyetinden ötürü teşekkür ederek, seyahat acentalarının tecrübelerine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ardından Samandere Şelalesi’ni ziyaret eden TÜRSAB kafilesi, buradan da 35 ender kuş türüne ev sahipliği yapan Efteni Gölü’ne hareket ederek, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Resul Taştan rehberliğinde bölgeyi gezdi.

İstanbul’a yakınlığı bir avantaj

Daha sonra Güzeldere Şelalesi’ne gelen seyahat acentası temsilcileri, burada da Karadeniz yöresinden bir folklor ekibi tarafından karşılandı. Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan; “Öncelikle TÜRSAB’a bölgemize yapmış oldukları bu önemli geziden dolayı çok teşekkür ediyorum. Düzce, İstanbul’a 2 saat uzaklıkta bir yer. Üzerinde çalıştığımız 8 yeraltı kaynağımızla kaplıca turizmi için önemli adımlar atmayı düşünüyoruz. Burası aynı zamanda tarım planlaması da yapılan bir şehir. Yayla turizmi ve kültür turizmi için de oldukça müsait bir destinasyonuz” şeklinde konuşarak, Düzce’nin turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. Sonrasında Toptepe’yi ziyaret eden TÜRSAB kafilesi, ardından da Binef At Çiftliği’ni gezdi.
TÜRSAB İstanbul Asya BTK Başkanı Sedad Başalan ve Batı Karadeniz BTK Başkanı Ercan Güner, düzenlenen info gezisinin seyahat acentaları ve iç turizm için büyük önem taşıdığını belirterek, emeği geçen bütün paydaşlara teşekkürlerini iletti. 30’dan fazla seyahat acentası temsilcisinin yer aldığı geziye, basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.