Suudi acentalar Türkiye’ye geliyor

Al-Sadah Seyahat Acentesi Genel Müdür Ibrahim A. Haebshi
Al-Sadah Seyahat Acentesi Genel Müdür Ibrahim A. Haebshi

Last Updated on 21 Şubat 2020 by Turizm Günlüğü

30 – 31 Ağustos tarihlerinde WOW Istanbul Hotels & Convention Center’da gerçekleşecek olan Uluslararası Hac ve Umre Fuarı, hem Türkiye’nin hem de Suudi Arabistan’ın ülke sınırlarını aşan bir inanç turizmi pazarının büyümesine katkı sunacak.

Fuar sadece Mekke ve Medine’den gelecek 150’ye yakın seyahat acentesi ve otellerini Türkiye’deki sektör temsilcileriyle buluşturmakla kalmayacak aynı zamanda sektör için yeni sayılabilecek ‘Hac & Umre Plus Turizmi’ oluşumuna da imza atacak.

Hem fuar organizasyonu alanında hem de hac ve umre pazarında 25 yıllık deneyimi olan Al-Sadah Seyahat Acentesi Genel Müdür Ibrahim A. Haebshi ile Türkiye’de düzenleyecekleri Uluslararası Hac ve Umre Fuarı hakkında Turizm Günlüğü olarak bir söyleşi gerçekleştirdik.

Ibrahim A. Haebshi

HACI ADAYLARINA BÜYÜK KOLAYLIK

Karşılıklı olarak üst segment turistin iki ülke arasında ziyarette bulunmasını sağlamak amacıyla hareket ettiklerini vurgulayan Ibrahim A. Haebshi, bize söyleşinin hemen başında hac ve umreye gitmek isteyen hacı adaylarının bütün bir programa internet üzerinden ulaşabileceklerinin bilgisini verdi.

İLK FUAR ORGANİZASYONU 15 YIL ÖNCE YAPILDI

Suudi Arabistan’da hac ve umre turizmi için milyarlarca dolarlık bir pay ayrıldığına dikkat çekerek konuşmasına devam eden Haebshi, bu alanda faaliyet gösteren tüm acente ve otellerin buluşabilecekleri bir fuar organizasyonunun olması gerektiğini fark ettiklerini ve tam 15 yıl önce yani 2004’te Bedir Turizm ile birlikte ilk fuar organizasyonunu Cevahir Hotel’de gerçekleştirdiklerini belirtti.

“BURAYA GELİN VE KENDİNİZE YENİ BİR İŞ ALANI AÇIN”

Haebshi, fuara Mekke ve Medine’den binlerce kişinin katılımcı olarak yer alacağını belirterek şu çağrıda bulundu:

“Mekke, Medine ve Suudi Arabistan’dan Türkiye’de hac ve umre pazarıyla çalışmak isteyen acenteleri Uluslararası Hac ve Umre Fuarı’na davet ediyoruz. Buraya gelin, programları alın ve kendinize yeni bir iş alanı açın!”

SUUDİ KRALDAN DESTEK

Suudi Arabistan hükümetinin de bize söylemiş olduğu tek bir hedef var; Suudi Arabistan’a gelen tüm hacıların çok iyi bir hizmet almaları için çalışmalar yapmak. Suudi Arabistan Kralı ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi de bu konu üzerinde önemle duruyor. Bizim burada yapmış olduğumuz bütün fuarları onlar da destekliyor.

TÜRKİYE’DEKİ FUAR DİĞER ÜLKELERDEKİ FUARLARDAN DAHA BÜYÜK

Fuara gelecek olan katılımcıların yüzde 100’üne yakını Suudi Arabistanlı şirketler olduğunu kaydeden Haebshi, Türkiye’den gelenlerin ise ziyaretçi olarak yer aldığını ifade ederek açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bedir Turizm ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 2004’teki ilk fuar organizasyonumuzdan sonra hem yurt dışından gelen hem de Türkiye’deki seyahat acentelerinden yüksek oranlarda talep aldık. Hal böyle olunca biz de organizasyonun geliştirilmesi gerektiğini anladık. Oradaki acentelerle Türk acentelerini bir araya getirecek büyük bir pazar oluşturduk.

Şimdiki amacımız bütün hac ve umre organizasyonlarını yapan firmaların programlarını Türk seyahat acenteleriyle birleştirip hacılara en iyi seviyede hizmet sunmak. Özellikle şunu belirtmeliyim ki Türkiye’nin hac ve umre pazarından almış olduğu pay oldukça yüksek. Burada gerçekleştirdiğimiz fuar, bizim Tunus, Cezayir, Suriye, İran, Irak, Libya, Mısır gibi ülkelerde yapmış olduğumuz fuarlardan daha büyük oluyor.

OTSAD’DAN FUARA TAM DESTEK

Her sene düzenlediğimiz bu fuara Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği’ni (OTSAD) de davet ettik. OTSAD’ın kendi alanında profesyonelleşmiş bir üye kadrosu var. Kendilerinin yapmış olduğu genel turizmi hac ve umre turizmiyle birleştirip bunu bir “Hac & Umre Plus Turizmi”ne çevirme hedefindeyiz. Bu nedenle OTSAD’ın da burada bir masası ve standı olacak. Hacılar için OTSAD tarafından ücretsiz bir günlük bir info turu gerçekleştirilecek. Bu organizasyonda hacılara İstanbul’un tarihi ve dini önemli noktalarını gezdirilip aynı günün akşamında kendilerine gemide özel bir gece düzenlemeyi düşünüyoruz.”

Al-Sadah Seyahat Acentesi Genel Müdür Ibrahim A. Haebshi ve Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği (OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk, Suudi Arabistan Krallığı Türkiye Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Fawâz Al-Ghamdi’yi makamında ziyaret etti.

SUUDİ ARABİSTAN TİCARET ATEŞESİ FAWÂZ AL-GHAMDİ’DEN OTSAD’A TEŞEKKÜR

Fuar ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek için Al-Sadah Seyahat Acentesi Genel Müdür Ibrahim A. Haebshi ve Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acentaları Derneği (OTSAD) Başkanı Hüseyin Kırk, Suudi Arabistan Krallığı Türkiye Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Fawâz Al-Ghamdi’yi makamında ziyaret etti. Yapılan bilgilendirme görüşmesi sonrası Suudi Arabistan Ticaret Ateşesi Fawâz Al-Ghamdi, OTSAD Başkanı Hüseyin Kırk’a fuara desteklerinden dolayı teşekkür etti.