I-MICE: Salda Gölü ve Kaz Dağları’nda olanlar vicdanımızı kanatıyor

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE) Salda Gölü ve Kaz Dağları için manifesto yayımladı.

Last Updated on 6 Ağustos 2019 by Yaşar Çelik

I-MICE, bir manifesto yayımlayarak Salda Gölü ve Kaz Dağları’nda yolu açılan doğa katliamının durdurulmasını ve çevreci her oluşuma destek vereceğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada sektör bileşenlerine de dayanışma çağrısında bulunuldu.

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE), Salda Gölü ve Kaz Dağları Manifesto’su yayımladı. Manifestonun tam metnini yayımlıyoruz:

Doğanın bizlere armağanıdır doğal güzellikler ve doğaya saygı esastır.

Bizler; insan olmanın yanı sıra Turizm ve MICE sektörüne gönül ve emek verenler olarak Kaz Dağları, Salda Gölü gibi doğal turistik cennetlerimizin yok oluşuna bireysel ya da kurumsal tepki vermekten uzak durulmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu tepki salt bir politik tepki olarak değil aklın, vicdanın ve ortak mirasa saygı merkezine kurulmuş bir dilin dışa vurumu şeklinde olmalıdır.

Ülkesinin dört bir yanını dünyaya tanıtmak için gece-gündüz çalışan Turizm ve MICE sektörünün değerli emekçileri olarak doğanın talan edilmesine ve doğal turistik alanların katma değeri olmayan projelerle işlevsizleştirilmesine ses çıkarıyoruz.

Ülkemizin zenginliklerinden olan, iç ve dış turizmde göğsümüzü kabartan Salda Gölü ve Kaz Dağları’na yönelik yıkıcı projelerin vicdanımızı kanattığı ve toplumsal kabullerin dışında olduğu aşikârdır.

Bir yandan tanıtım ajansları kurulurken diğer yandan tanıtılacak alanların yok edilmesi doğaya, turizme ve bu bağlamda mesleğimize ve değerlerimize ilgisizliğin göstergesidir.

Ülkemizdeki birçok kurumun ve ferdin farklı perspektiflerden değerlendirerek, Salda Gölü’nün ve Kaz Dağları’nın korunması gerektiğini belirtmesine rağmen, kulaklarını meslek örgütlerine ve topluma kapayarak çalışmalarına devam eden kamu görevlilerine buradan I-MICE derneği olarak su ve vicdanın yanında yer almalarını, bu ve buna benzer projelerden vazgeçmelerini yineliyoruz. Doğa dostu tüm projelerde de destek vermeye gönüllü olduğumuzu ilan ediyoruz.

Kurulduğumuz günden bu yana Kaz Dağları’na yapmış olduğumuz iki tanıtım gezisinden sonra hissettiğimiz hayranlık duygusu, doğaya bir borcumuzun olduğunu da bizlere gösterdi.

Beslendiğimiz alanlara vefa göstermeliyiz. Ülkemiz turizminin hak ettiği noktaya gelmesi için meslek örgütlerimizin duruşunun önemli olduğunu vurgulamak isteriz. Sektör bileşenlerinin bu konuda dayanışma ve umut dolu bir ses çıkaracağına inanmak ister I-MICE Derneği olarak saygılarımızı sunarız.

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE)

İcra Kurulu

#kazdaglarihepimizindir #saldayadokunma