THY, 2019’un ilk altı aylık kârını açıkladı

Last Updated on 13 Ağustos 2019 by Sahra Gülal

2019 yılının ilk altı ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan Türk Hava Yolları, yılın ilk yarısında toplam 1.12 milyar TL zarar etti. Şirketin ikinci çeyrekte net kârı yüzde 70 düşüşle 133 milyon TL oldu.

Şirket, yılın ilk çeyreğinde 1.253.000.000 TL zarar açıklamıştı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamada toplam hasılat yüzde 35 artışla 18.7 milyar lira olarak gerçekleşti.

Zayıf talep, artan maliyet baskısı ve operasyonel giderlerin yükselmesi THY’nin finansal rakamlarını oldukça etkilemişe benziyor!

ELEŞTİRİLER DİKKAT ÇEKTİ!

THY’nin finansal sonuçlarını değerlendiren bazı okuyucular ise dikkat çeken olumlu-olumsuz şu eleştirilerde bulundu:

  • “Taşınmanın ve yeni uçakların maliyeti bu, seferler dolu yıl sonunda inşallah + ya geçecektir.
  • Rüya ucaklarin biri geliyor biri gidiyordu. Ilk seferini Trabzonlu hemsehrilerimiz sereflendirmisti. Boy bo THY haberleri ile yer gök inliyordu. Aygün Ayci kirmizi hali törenleri ile karsilaniyordu. Her hafta bir yerlere sefer arttirimi haberleri cosuyorduk. Airporthaberin uzman yazarlari yazimislardi halbuki herseyi THY de isler iyi gitmiyor, gidis iyi degil diye. Hülüüüüügg Lufthansa bizi kiskaniyehh. Bir bakin Lufthansanin kari ne kadar. Capsiz ve liyakatsiz yöneticiler hem ülkeyi hemkurumlarimizi bir bir yok ediyorlar.
  • Hizmet kalitesi düştü gelin sabihaya hizmet sıfır,buraya yolcu niye gelsin pgs gidiyor.Hiç şaşırmadık başlar değişmeden yükselişe geçilmez.
  • olur olur sıkıntı yok ne yapacaktı adam taşındı vs ilk çeyrek zararı normal, sonrasında toparlanma görülüyor. ama tabi yolcu talebinde bir düşüş olduğu gerçeğinden kaçamayız, bu da yeni hav. vs gibi nedenlerden ötürü…
  • Bu kadar pahalı bilet sattığı halde zarar ediyor
  • İkinci dönem rahatlıkla kara dönecektir inş. Bayrak taşıyıcımızın zarar etmesini kim ister? Çalışmak ve dua etmek lazım.”

Geçen yılın ilk çeyreğinde 314.000.000 TL zarar açıklayan THY, yılın yarısını toplam 127.000.000 TL net kar rakamıyla tamamlamıştı.