Turistlerden bıkan şehirler

Last Updated on 26 Ağustos 2019 by Turizm Günlüğü

İşte turistlerden bıkan şehirler listesi…

Günümüzde kent ekonomilerine büyük katkı sağladığı için hemen hemen her yerde büyük öneme sahip olan turizm, yarattığı enerjiyle de dikkat çekiyor. Ancak kimi yerler turistlerden pek de hoşnut değil. Bunda turistler nedeniyle artan fiyatlar, çevre ve gürültü kirliliği gibi nedenleri saymak mümkün.

AMSTERDAM / HOLLANDA

Kanallar kenti olarak bilinen Amsterdam, müzeleri, sınır tanımayan eğlence hayatı ve tarihi yapılarıyla geçtiğimiz yıl 18 milyon turisti ağırladı. Kent ekonomisine azımsanmayacak bir katkı sağlayan turistler aynı zamanda kentteki hayat pahalılığının artmasında da önemli bir role sahip. Özellikle kısa süreli kiralamalarda fiyatlar aşırı artmış durumda.

SAN FRANCISCO / ABD

San Francisco araştırmalara göre dünyanın en çok selfie çekilen kentlerinden biri olma özelliği taşıyor. Golden Gate köprüsü gibi simge bir yapıya sahip olan kente her yıl milyonlarca turist geliyor. 19. yüzyılın sonlarında inşa edilmiş şirin evleriyle de dikkat çeken kentte turistlerin selfie merakı yaya trafiğini katlanılmaz seviyelere taşımış durumda.

PRAG / ÇEKYA

Moldau nehrinin ikiye böldüğü dünyanın en çok turistik çeken kentlerinden Prag, her yıl ortalama sekiz milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. Çekya’nın tarihi başkenti elbette en çok mimarisiyle dikkat çekiyor. Prag’ın merkezindeki Mala Strana, son yıllarda üniversiteliler ve mültecilerin yoğunluk kazanmaya başladığı bir yer haline geldi. Bu durum şehrin tarihi dokusunda değişime neden oldu.

BARCELONA / İSPANYA

İspanya denince akla ilk gelen kentlerden biri olan Barcelona, Akdeniz’in tarih boyunca en önemli kentlerinden biri oldu. Planlı yapılaşması, görkemli binalarıyla Barcelona turistlerin görmeye can attığı kentlerden biri. Yaklaşık iki milyon kişinin yaşadığı kente geçtiğimiz yıl 25 milyondan fazla ziyaretçi geldi. Bu durum planlı bir kent olsa dahi Barcelona’da yoğunluğa neden olmakta.

TORONTO / KANADA

Rotamızı uzak bir coğrafyaya çeviriyoruz. Kanada’nın en önemli kentlerinden biri olan Toronto, özellikle Kuzey Amerika’dan her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Sakin bir hayata alışkın olan Kanadalılar, turist akınından oldukça şikayetçi. Özellikle Toronto’nun merkezinde yaşayanlarda bu rahatsızlık daha da artmış durumda.

Kaynak: Milliyet