İşletmede kalite nedir?

Last Updated on 14 Eylül 2019 by Yaşar Çelik

Otelinizi en ünlü mimara yaptırmış olabilirsiniz. Çok kaliteli altın varaklarla süslemiş, çok kaliteli mermerler döşemiş olabilirsiniz. Her şeyi A’dan Z’ye mükemmel yapmış olabilirsiniz. 4 dörtlük CV sahibi bir genel müdürü de yönetici olarak atamış olabilirsiniz ama KALİTE bu değildir!

MİSAFİR VE ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ…

Kalite öncelikle misafir memnuniyetini en üst düzeyde hizmet kalitesiyle sağlamak, gerçek anlamda kurumsallaşmak, yetki verdiğiniz yöneticilerin vede personelinizin haklarına saygı göstermek, onları başarıya teşvik edici aktivitelerde bulunmak, Otelinizin ya da işletmenizin her karış alanında bu anlayışla uygulamalarda bulunmak, kişisel ego ve bilgi eksikliğinizi öncelikle yöneticinize personelinize ve işletmenize yansıtmamanız gerekiyor.

“KAĞIDA DÖKTÜĞÜNÜZ HER ŞEY KALİTE DEĞİLDİR”

İşlerin iyi yada kötü durumlarında profesyonellikten şaşmamaktır. Olabilecek ve olamayacak işleri hazmetmeniz demektir. Yıllar önce bir ISO eğitiminde eğitmen şöyle demişti “proseslerinizi ve standartlarınızı istediğiniz şekilde oluşturabilirsiniz ancak bunu yapmadan önce bunun UYGULANABİLİR olup olmadığını iyi düşünün. Yazdığınız her proses uygulanacak diye bir durum yoktur ve kağıda döktüğünüz her şey Kalite değildir.”

KALİTE BİR BÜTÜNDÜR

Dolayısıyla KALİTE bir bütündür diyorum. İşletmenizin sahibi, mimarisi, iç dekorasyonu, çevre düzenlemesi, mobilyaları perdeleri, halıları ve hepsinden önemlisi içindeki çalışanlarla bir bütündür. Bu bileşimi yakaladığınız’da her şey yolunda gidecek ve kendi MARKA’nızı oluşturmuş olacaksınız. İşletmeniz bu durumda; her platformda, her müşteri portföyüne hitap edecek ve fazla çaba harcamadan kendi satışını kendiliğinden yapacaktır.

Bunun örnekleri sektörümüzde var sizin işletmeniz neden olmasın?

İbrahim İnak