“Balıkesir geleceğin termal başkentidir!”

Last Updated on 27 Eylül 2019 by Turizm Günlüğü

4. Uluslararası Termal & Sağlık Turizm Zirvesi kapsamında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’in, sağlık turizmindeki gücünü sadece şifalı sularından değil, eşsiz doğasından ve kadim tarihinden aldığını belirterek “Geleceğin Termal Başkenti” olmaya aday en önemli illerden biri olduğunu söyledi.

Dünya sağlık turizmini yönlendiren 56 ülkeden 300 alım heyeti, 56 medya mensubu ve 250’ye yakın bölge seyahat acentesi 25-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Balıkesir, Edremit’te gerçekleşen 4. Uluslararası Termal & Sağlık Turizm Zirvesi’nde buluştu.

Edremit Adrina Termal ve Spa Hotel’de düzenlenen zirvenin açılış törenine Balıkesir Valisi ve Kongre Onursal Başkanı Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği – THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak da katılım gösterdi.

“Sağlık arayanlar Balıkesir’e gelsin”

Zirvenin açılışında konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir’in sağlık turizmindeki potansiyeline “Balıkesir sağlık turizmi açısından çok zengin bir bölge. Termal turizmi açısından da çok gelişmiş ve zengin bir bölgedir. Ancak Balıkesir bu değerlerini yeterince tanıtamadı. Bundan sonra Yurt dışından ve yurt içinden misafirlerimizi Balıkesir’e bekliyoruz. Sağlık arayanlar Balıkesir’e gelsin” sözleriyle dikkat çekti.

“Balıkesir dünyanın ilk sağlık şehrinin olduğu topraklardır”

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği – THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak ise yaptığı konuşmada zirvenin 1 yıldır hazırlıklarının sürdüğünü belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile zirvenin ilk etkinliğinin Afyon Karahisar’da, ikincisinin Denizli’de, üçüncüsünün Sivas’ta ve dördüncüsünün Balıkesir’de yapıldığını hatırlattı. Emin Çakmak sözlerini “Balıkesir dünyanın ilk sağlık şehrinin olduğu topraklardır. Yüzyıllardır yerli ve yabancılar için sağlıkta umut kapısı olmuştur. Şimdi de termal tesisleriyle bunu sürdürmektedir. Türkiye’ye 2018 yılında 890 bin turist sağlık için geldi. Bu turistlerin harcadığı para 8.5 milyar dolardır. Türkiye’nin sağlık turizmindeki 2023 yılı hedefi 20 milyar dolar gelirdir” diyerek bitirdi.

Şifa arayanların adresi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da Balıkesir’in “Geleceğin Termal Başkenti” olmaya aday en önemli illerden biri olduğunu söyleyerek “30 bin hektar büyüklüğündeki 8 bölgenin termal turizm merkezi ilan edilerek korumaya alındığı Balıkesir’in 291 kilometre uzunluğundaki 23 mavi bayraklı plajı, tertemiz havasıyla Kazdağları, zeytini ve zeytinyağı ile şifa arayanların adresidir” dedi.

4. Uluslararası Termal & Sağlık Turizm Zirvesi Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği – THTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak önderliğinde Balıkesir Valisi ve Kongre Onursal Başkanı Ersin Yazıcı himayesinde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın desteğiyle Balıkesir, Çanakkale bölgesi Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Türk hava Yolları, Balıkesir Ticaret Odası ve kuruluşların işbirliğinde düzenleniyor.