İngiliz turistlerin en çok tercih ettiği ülkeler açıklandı

İngilizlerin 2024 Seyahat Tercihlerini

Last Updated on 10 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

İngiliz turistlerin tatil alışkanlıklarını ortaya koyan rapor ABTA tarafından yayımlandı. İşte İngilizlerin son 12 ayda en çok tercih ettikleri destinasyonlar

İngiltere Turizm Acentaları Birliği (ABTA), ABTA 2019 İngiltere Tatil Alışkanlıkları Raporu’nu (2019 ABTA Holiday Habits Report) yayımladı.

ABTA’nın hazırladığı bu rapor İngilizlerin son 12 ayda en çok tercih ettiği ve önümüzdeki yıl en çok tercih edecekleri destinasyonları ortaya koydu.

Kısa mesafe destinasyonları hala güçlü popülerliğini korusa da günümüzde İngilizler yavaş yavaş farklı uzun mesafe destinasyonlarına da ilgi göstermeye başladı.

İLK 10’NA AVRUPA DAMGASI

İngiliz tatilcilerin tercihlerinde Avrupa ülkeleri % 84 oranla birinciliğini korusa da geçtiğimiz yıla göre bu oranda % 3 oranında bir düşüş kaydedilmiş durumda; geçtiğimiz yıl bu oran % 87 seviyesindeydi.

İLK 5’TE DÖRT AVRUPA ÜLKESİ

İngilizlerin en çok ziyaret ettiği ilk 5 ülke arasında 4 Avrupa ülkesi yer aldı. Bu ülkeler ise şu şekilde sıralandı: İspanya % 38, Fransa % 23, İtalya % 17 ve Almanya % 15 (ABD % 18’lik oranla İtalya’nın önünde yer alarak üçüncü sırada yer aldı.)

İSPANYA İLK SIRADA

İspanya, İngilizler için en popüler tatil destinasyonu sıralamasında % 38’lik oranla ilk sıradaki yerini korurken; 2019 yılında İngiltere’den İspanya’ya yönelik rezervasyon rakamlarında hafif bir düşüş yaşandığı kaydedildi.

DOĞU AKDENİZ ÜLKELERİNE GERİ DÖNÜŞ  

İngiltere seyahat pazarı verilerine göre, Türkiye, Tunus, Bulgaristan ve Mısır’a yönelik rezervasyonlarda önemli ölçülerde artış yaşandı.

Bu gelişme birkaç yıldır güvenlik gerekçesiyle bu ülkeleri tercih etmeyip üst üste Batı Akdeniz ülkelerini tercih eden İngilizlerin artık yeniden bu ülkeleri tercih etmeye başlamasının en önemli göstergesi oldu.

TÜRKİYE İLK 10 ARASINDA

Geçtiğimiz 12 ay içerisinde Almanya ilk beş destinasyon arasında yer alırken; Yunanistan % 13’lük oranla altıncı, Portekiz ise % 11’lik oranla yedinci sırada yer aldı. Sekizinci sırada % 8’lik oranla Hollanda yer alırken; Türkiye % 6’lik oranla İngilizlerin en çok tercih ettiği destinasyonlar arasında dokuzuncu sırada yer aldı.