THY’nin temaşa arayışı

THY Mısır uçuşlarını artırıyor

Last Updated on 14 Ekim 2019 by Turizm Günlüğü

Türk Hava Yolları yurt dışından gelen heyetlerle “temaşa edecek” personel arıyor.

Türk Hava Yolları, şehirlerin tanıtılması adı altında kamu kurumlarında görevli personelin kendi çalışmalarında da görevlendirilmesi için harekete geçti.

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre; THY yönetimi, yurt dışından gelecek heyetlerle yeteri kadar “temaşa” edilmediği ve iletişim kazaları olduğu değerlendirmesiyle kurumlardan “Yabancı lisan bilen personel envanteri” talep etti.

İngilizce dışında dil bilen personel arayan THY’nin öğretmen, polis, jandarma ve diğer memurların kendi faaliyetlerinde görevlendirilmesi için valiliklere başvurduğu ortaya çıktı.

“TEMAŞA” ARAYIŞI

Tanıtım turları yaptığını belirten THY talebinin gerekçesi, “Şehirlerin yurt dışında tanıtılması ve daha fazla yabancı turist tarafından ziyaret edilmesi için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Bunların bir çeşidi olan “Fam Trip – Info Tur – Press Tur” kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden heyetler getirilmiş ve acenteler ile bir arada iş toplantıları icra edilmiştir” denilerek açıklandı.

Turlardan beklediği verimi alamadığını belirten THY satış müdürleri, “Ziyaretimize gelen ülke temsilcilerine kendi lisanları ile temaşa edilmediğinden bazı hususlarda iletişim kazaları veya boşlukları olduğu temaşa edilmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

TEMAŞA’NIN ANLAMI

Yabancı ziyaretçilerle kendi dillerinde de görüşebilmek için personel arayışındaki THY’nin talep yazısında, Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre “seyretmek, bakmak” anlamındaki “temaşa etmek” deyimini kullanması da dikkat çekti.

Temaşa, “gösterim, oyun, temsil, piyes, tiyatro” anlamlarına da geliyor.

Dil bilen personele ilişkin envanter talep yazısının, Şanlıurfa’daki bütün kaymakamlıkların yanı sıra İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne de gönderildiği öğrenildi.