Turizmciler, 2020 gelirlerinde çift haneli büyüme planlıyor

turizm sezonu

Last Updated on 9 Kasım 2019 by Turizm Günlüğü

Bu yıl 15 milyona yakın turist ağırlayarak rekor kıran Antalya’da turizmciler, 2020’de gelirlerinde yüzde 10-12’lik bir artış bekliyor.

2020 fiyat kontratlarını tamamlayarak, satışlara başlayan sektör profesyonelleri 2020 rezervasyonların iyi gittiğini belirtiyor.

Hürriyet’te yer alan habere göre hummalı başlayan gelecek yıl hazırlıkları kapsamında bazı oteller bu aydan itibaren hizmete ara vererek yenileme çalışmalarına başlayacak. Ayrıca deniz, kum, güneş üçlüsünün dışında sağlık, kongre ve spor turizmi alanında da hizmet verilecek.

Bu yılki veriler baz alındığında 2020’nin iyi geçeceğini öngördüklerini belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, “Sektörün hedeflediği fiyatlarda kontratlar yapıldı. Herkes yaptığı kontratlarla satışlarına devam ederse hedeflediğimiz rakamlara ulaşırız. Gelirde 2020’de yüzde 10-12 artış bekliyoruz. Çalışmalarımızı buna göre yaptık. Gelecek yıl sezonun erken başlamasını öngörüyoruz. Mart ayında ise hareketlilik yoğunlaşabilir” dedi.