TÜRSAB TV’ye katılmayan Hasan Erdem’e sert eleştiri!

Cemal Kızıltan

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

TÜRSAB TV’de yayınlanan “Biz Bize: Adaylar Anlatıyor” programının ikinci konuğu olan TÜRSAB Başkan adayı ve Selam Turizm’in sahibi Hasan Erdem, programa katılmayarak eleştiri oklarının hedefi oldu.

Saat 15.00’da TURSAPNET Kurucu Moderatörü Cemal Kızıltan‘ın moderatörlüğünde gerçekleştirilmesi beklenen “Biz Bize: Adaylar Anlatıyor” programı Hasan Erdem’in katılmaması üzerine yayına geç başladı. Erdem’in programa katılmaması Cemal Kızıltan ve sektör paydaşları tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

Cemal Kızıltan, 1 Aralık’ta gerçekleştirilecek seçimler öncesi adaylara söz hakkı tanınan TÜRSAB TV’de yayına çıkmayan Hasan Erdem için kendi hazırladığı soruları sormak yerine programa sosyal medya üzerinden katılan izleyicilerin yazılı sorularını dile getirdi.

Katılamayacağını ya da katılmayacağını hiçbir şekilde bildirmeyen Hasan Erdem’in programa neden katılmadığı ise merak konusu oldu.

İşte Cemal Kızıltan’ın Hasan Erdem’e getirdiği sert eleştiriler ve izleyicilerin cevapsız kalan o soruları:

CEMAL KIZILTAN’DAN SERT TEPKİ

FİRUZ BAĞLIKAYA SÖZÜNÜ TUTTU

“Bugünkü programımıza katılmayarak bizleri zor durumda bırakan Hasan Erdem, katılmayacağını neden bildirmedi, niçin gelmedi; bunların yorumlarını size bırakıyorum. Halbuki takipçilerin hatırlayacağı üzere aylar öncesinde TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ile burada yine bir program yaparken ben tüm adaylar adına kendisinden bir söz almıştım. TÜRSAB TV’yi tüm adaylara açacak mısınız? diye bir soru yöneltmiş, kendisinden “Elbette, TÜRSAB hepimizindir ve herkes buranın bütün imkanlarından herkes gerektiği şekilde faydalanacaktır” diyerek söz vermiş ve bu sözünü de tutmuştur.

TANSU DEMİR’E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Geçen hafta TÜRSAB Başkan adaylarından Tansu Demir’i ağırlamış ve 1,5 saati aşan bir yayın gerçekleştirmiştik. Son derece keyifliydi. Kendi hazırladığım soruları ve izleyicilerden gelen soruların tamamını kendisine ilettim. Kendisi de bizlerle birlikte olarak net cevaplar verdi. Bu yüzden turizm kamuoyunu bilgilendirdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum.

HASAN ERDEM VERECEĞİ CEVAPLARIN BİRİLERİNİN HOŞUNA GİTMEYECEĞİ ENDİŞESİNDEN Mİ KATILMADI?

Hasan Bey bu programa gelmeyerek hala bir parçası olduğu TÜRSAB’ı ve onun için hazırlık yapan bunca insana karşı doğru bir davranış biçiminde bulunmadı. Onun için yapılan onca hazırlığı yok sayıp ziyan etti. Acaba neden çekinmiş olabilir? Meslektaşlarının veyahut benim kendisine yönelteceğim sorulardan mı yoksa vereceği yanıtların birilerin hoşuna gitmeyeceği endişesinden mi katılmadı? Onun fikir ve görüşlerini duymak, dinlemek ve üçüncü şahıslara, bugün burada olmayan, onu henüz hiç dinlememiş, elini dahi sıkmamış meslektaşlarımıza ulaşabilmesi içindi tüm bu hazırlıklar. Ama olmadı. Kendi hitabetine mi güvenmedi yoksa kendisini yakından tanımak isteyen meslektaşlarına değer mi vermedi?…”

İZLEYİCİLERİN DİKKAT ÇEKEN SORULARI:

  • Manifestonuzda hükümete sürekli proje üreten, bakanlığa proje üreten, ‘bakanlığın önünü açan bir TÜRSAB istiyoruz’ demişsiniz, TÜRSAB’ın kuruluş amacı hükümete mi yoksa üyelerine hizmet mi?
  • Turizm sektörleri paydaşları içerisinde açıkça dillendirilmese de Turizm Bakanı’nın sektörün tamamını domine eden bir yaklaşım içinde olduğu, üst üste gelen vergi kararlarından duyulan rahatsızlık, teşvik beklerken turizmcilerin sürekli veren pozisyona getirilmesi gibi konular malum. Sizce kimin menfaati daha önemli? Bizim mi yoksa Turizm Bakanlığı’nın mı?
  • TÜRSAB yönetim Kurulunda görünüyorsunuz ama toplantılara katılmadığınızı duyuyoruz. Madem toplantılara katılmıyorsunuz neden istifa etmiyorsunuz?
  • Madem yönetimdesiniz, madem memnun değilsiniz ve muhalif kanadı temsil ediyorsunuz o zaman kaç kararda yazılı muhalefet şerhiniz var? Var mı? Yoksa neden yok?
  • Sürekli olarak 18 aydır görev yapan mevcut yönetimi eleştiriyorsunuz da neden 18 sene boyunca TÜRSAB’ı bu hale düşüren kişilerden hesap sormuyor üstüne üstlük toplantılarınıza davet ediyorsunuz?
  • TÜRSAB yasası taslağı ile ilgili süreç malumunuz buna göre yasanın yeterince irdelenmediği iddiası sizce ne kadar geçerli, daha kimlere sorulmalıydı?
  • Bakanımızın TÜRSAB’a yok hükmünde davranması, bize Turizm Kalkınma Ajansı gibi hayati platformlarda sürece dahil etmemesi, son World Travel Market fuarında TÜRSAB standına uğramamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
  • Siz dahil malum adaylar Turizm Bakanlığı kaynaklı kararlara bir tepki vermiyor, yorum da yapmıyorsunuz. Turizm yasası, Türkiye Tanırım Ajansı Yasası, konaklama vergisi konuları sizi hiç ilgilendirmiyor mu? Bu konularda konuşmayacaksanız geriye ne kalıyor?
  • Milli tur operatörümüzü oluşturursak netice alırız diyorsunuz, o operatör incoming’ci mi, outgoing’ci mi olacak?

Program sonunda yarından itibaren ‘Biz Bize: Adaylar Anlatıyor’ bölümüne ara verileceğini belirten Kızıltan, ‘Tecrübe Konuşuyor’ sayfasının açılacağını şu sözlerle duyurdu:

“Turizm sektörünün duayenleri, eski bakanlar, eski TÜRSAB Başkanları ve başkan adayları ve meslektaşlarımız sırayla buraya gelecekler. Bizlerle mesleki bilgi birikimlerini, deneyimlerini, vizyonlarını paylaşacaklar. 1’incisi yarın gerçekleşecek olan ‘Tecrübe Konuşuyor’ bölümünde Deniz Tüfekçi aramızda olacak. Ertesi gün ise Çetin Gürcün ve İskender Çayla konuğumuz olacak. Son olarak Perşembe günü ise Emin Çakmak ile bir araya geleceğiz.”