INTHA II. Uluslararası Turizm Zirvesi’nin dikkat çeken açılış konuşmaları

Uluslararası Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Türer ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Hülya Muratlı

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

Uluslararası Otelciler Derneği’nin (INTHA) düzenlediği II. Uluslararası Turizm Zirvesi büyük bir heyecanla başladı. İşte zirvenin açılış konuşmaları…

Uluslararası Otelciler Derneği’nin (INTHA) Türkiye turizmi konusunda farkındalığı arttırmak, ülke turizmini canlandırmak; yerli ve yabancı turistlerin turizm hareketine katılımını sağlamak amacıyla düzenlediği II. Uluslararası Turizm Zirvesi 13 Kasım 2019 tarihinde, Ramada Hotel & Suites by Wyndham Istanbul Golden Horn otelinde gerçekleşti.

“II. Uluslararası Turizm Zirvesi” 6 farklı konu, 6 moderatör ve 18 farklı konuşmacının yer aldığı etkinlikte Türkiye turizminin önde gelen isimleri yer aldı.

INTHA II. Uluslararası Turizm Zirvesi yoğun katılımla başladı.

INTHA II. Uluslararası Turizm Zirvesi’nin açılış konuşmalarını Ramada Hotel &Suites by Wyndham Istanbul Golden Horn Genel Müdürü Süha Cankurtaran , Uluslararası Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Türer ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Hülya Muratlı gerçekleştirdi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye ilk olarak Ramada Hotel &Suites by Wyndham Istanbul Golden Horn Genel Müdürü Süha Cankurtaran geldi.

BİZİ GELECEĞE TAŞIYACAK OLANLAR GENÇLER

Zirveye birçok geç katılımcının yer almasını memnuniyetle karşılayan Ramada Hotel & Suites by Wyndham Istanbul Golden Horn İşletme Ortağı Ahmet Ketancı, zirvede konuşulacak ve aktarımı sağlanacak deneyimlerin iyi bir şekilde dinlenmesi gerektiğini vurguladı. Katılım gösteren turizmin önde gelen profesyonellerinden elde edecekleri bilgileri geleceğin daha iyi tasarlanmasında kullanmaları gerektiklerini altını çizerek “Siz gençler bizim geleceğimizsiniz. Umarım bugün burada harika bir gün geçireceğiz. Katılan herkese teşekkür ederek kürsüyü Uluslararası Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Türer’e bırakıyorum” dedi.

“BİZİMLE BİRLİKTE HAREKET EDEN PAYDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

A’dan Z’ye tüm turizm konularının konuşulduğu zirvede I. Uluslararası Turizm Zirvesi’nin etkilerinden bahseden Uluslararası Otelciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Türer, bu dev zirvenin ikincisinde almış oldukları etkiden memnun olduklarını dile getirerek “Bu dev projenin ikincisine imza atmış olduğumuz için sevinçliyiz. Her alanda emek harcayarak tüm paydaşlarla birlikte hareket etmenin mutluluğu ve vermiş oldukları destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Ramada Hotel &Suites by Wyndham Istanbul Golden Horn Genel Müdürü Süha Cankurtaran ise fikir alışverişlerinin bol olacağı bir etkinlik olacağını temenni etti.

Açılış konuşmalarında mikrofonu alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Hülya Muratlı’nın yaptığı konuşma damgasını vurdu. İşte Hülya Muratlı’nın dikkat çeken o konuşması:

İSTANBUL AVRUPA’NIN İLK ÜÇ TURİZM ŞEHRİ ARASINDA OLACAK!

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bugün burada sizlerin değerli katılımlarıyla gerçekleştirilen turizm zirvesi için belediyemiz adına memnuniyetlerini iletiyorum. Yeni yönetimde yeni nesil iş birliği anlayışıyla bir işbirliği içerisinde olduğumuzu bildirmek ve turizm konusundaki çabalarımızda beraber hareket edeceğimizi belirtmek isterim. İstanbul dünyanın eşsiz bir kenti. Ve elde edilen rakamlar bize doğru bir turizm politikası uygulamamız gerektiğini gösteriyor. Bu da doğru işbirlikleriyle doğru işler yapmakla olacaktır. Avrupa’da ilk üç turizm şehri arasında olacağımız şekilde bir hedefi ortaya koyduk. Bu yolda belediye olarak süratle çalışmalarımıza başladık. İstanbul festivalden festivale koşacak. İstanbul Deniz Festivali düzenlenecek ve bu çok paydaşlı bir şekilde yürütülecek. Müzik ve Çocuk Festivali düzenlenecek. Ama bununla kalmayıp sosyal sorunluluk, kadın hakları konusunda da çok çeşitli etkinlikler yapacağız. Bu yüzden sıkı bir çalışma sürecine girdik. Turizm çalıştayı düzenlemeyi düşünüyoruz. Sosyal farkındalığa işaret eden konularda ele alınacak. Sektörün sorunlarını ortaya koymak ve somut ve çözüm adımlar atmak istiyoruz. Bunları bir takvime alarak uygulamaya koymayı planlıyoruz. Turizm ekonomisinden en güzel dilimi İstanbul turizmi adına almak için belediye olarak hazırız. Şehrin bütünüyle kalkınması için çalışacağız. Bunlar için bir an evvel sizlerle harekete geçmek istiyoruz. Her zaman ulaşabilir olduğumuzu bilmenizi isteriz. Birlikte çalışmak dileğiyle…”