Türkiye’nin ilk “Koza Oteli” Endemik Grubu’na satıldı

Downtown Fethiye
Downtown Fethiye

Last Updated on 14 Kasım 2019 by Yaşar Çelik

Uluslararası LookBook Holiday güvencesi ile 2013 yılında açılan ve Türkiye’nin ilk “POD BED – KOZA OTELİ” olan Downtown Fethiye Hostel & Rooms Endemik Grubu’nun bünyesine dahil edildi.

YENİ OTEL YATIMLARI GELİYOR

Mallı Turizm sahibi Murat Mallı, “Konaklama sektörüne alternatif bir tesis kazandırdık. Endemik Grubu tarafından daha farklı bir işletme bakış açısı ile bu tesis daha da özel bir hale gelecektir. Bizler Fethiye’de Downtown Fethiye Suites işletmemiz ile hizmet vermeye devam edeceğiz ve yeni konaklama yatırımını Majorka’da planlıyoruz.” dedi.

Downtown Fethiye adındaki ülkemizin ilk kapsül otelini Fethiye’ye kazandıran Turizmci Murat Mallı, acentecilik deneyimini tasarımından işletme anlayışına kadar hostele uygulamış.

RUM EVİNDE HİZMET VEREN HOSTEL

Fethiye şehir merkezi (Paspatur mevkii)’nde 100 yıllık bir Rum evinde hizmet veren hostel, birçok bar, kafe ve restoranın bulunduğu canlı ve hareketli bir gece hayatı bölgesinde yer almaktadır. Tümü klimalı konaklama birimlerinde ücretsiz kablosuz internet erişimi ve tam donanımlı koza tasarımlı ranzalar mevcuttur. Ranzalarla donatılmış yatakhaneler modern gezginler için lüks ve modern bir hostelde konaklama imkânı sunacak şekilde, Turizmci Murat Mallı tarafından tasarlanmıştır. Misafirlerinin kadın erkek karışık yatakhanelerde konakladığı tesiste, LookBook Holiday kendi misafirlerini ağırlamaya devam edecektir.

Downtown Fethiye

Daha çok Uzak Doğu’daki turizmde gelişmiş bölgelerde bulunan, ‘pod bed’ denilen kapsül tarzı otel, ülkemizde ilk olarak Downtown Fethiye adıyla Fethiye’de faaliyetine başladı. Kapsül otel özellikle, başta Uzak Doğulular olmak üzere, yabancı tatilcilerin alışık olduğu, ancak yerli tatilciler için yabancı bir konsept. Hostel tarzı konaklama tesislerinde tatil yapanlar için oldukça uygun ve mahremiyetin korunabildiği yeni bir tarz. Downtown Fethiye, lüksü ve hijyenikliği açısından dünyadaki örneklerinden aşağı kalmamasının yanında, geleneksel mimariyle yoğrulması bir artısı ve üstünlüğü olarak da gösteriliyor. Downtown Fethiye’nin açıldığı günden beri gördüğü ilgi oldukça yüksek. Gezginlerin buluşma merkezi olma konumundaki Fethiye’nin şimdiden yakın gelecekte kapsül otel cenneti olma yolunda ilerleyeceği yorumları yapılıyor. Downtown Fethiye adındaki ülkemizin ilk kapsül otelini Fethiye’ye kazandıran Turizmci Murat Mallı, acentecilik deneyimini tasarımından işletme anlayışına kadar hostele uygulamış.