Mehmet Ersoy: Artık KKTC yoğun turist almaya hazır bir hale geldi

Last Updated on 17 Aralık 2019 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “KKTC’de turizm altyapısıyla alakalı sorunların tamamı çözülmüş durumda. Artık KKTC yoğun turist almaya hazır bir hale geldi” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bir dizi temaslarda bulunmak üzere KKTC’yi ziyaret etti. Bakan Ersoy’u Ercan Havalimanı’nda KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ile Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri tarafından karşıladı.

BAŞÇERİ’Yİ ZİYARET ETTİ

KKTC’li mevkidaşı Üstel ile Ercan Havalimanı’nda bir süre görüşen Bakan Ersoy, daha sonra Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği’ne geçerek Büyükelçi Başçeri’yi makamında ziyaret etti.

Bakan Ersoy, ardından, KKTC Başbakanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi. Ersoy’un ziyareti sırasında Bakan Üstel, Büyükelçi Başçeri, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ve TİKA Başkan Vekili Serkan Kayalar da hazır bulundu.

“KKTC YOĞUN TURİST ALMAYA HAZIR BİR HALE GELDİ”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kabulde yaptığı konuşmada, TİKA faaliyetlerinin KKTC’ye yansıması ve TİKA yatırımlarından Kıbrıs halkının faydalanmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

KKTC İÇİN TANITIM FİLMİ

TİKA’nın KKTC’nin turizm potansiyelinin dünyaya tanıtılması için bir tanıtım filmi hazırladığını belirten Bakan Ersoy, Bakanlık olarak 2020 itibarıyla İngiltere’den başlamak üzere bu tanıtım filmini yoğun bir şekilde yurt dışı pazarlarında kullanacaklarını ifade etti.

Bakan Ersoy, şunları söyledi:

“Kıbrıs’ın turizm potansiyelini, bu tanıtım filmiyle Türkiye olarak destekleyeceğiz. Geniş de bir bütçe ayırdık bunun için. Bu seneki denememiz başarılı olursa ki ben çok başarılı olacağını düşünüyorum, seneye daha fazla ülkeye bu tanıtım filmlerini yayacağız. Uluslararası medyada bunların gösterilmesini sağlayacağız.”

KIBRIS TANITIMI İÇİN DESTEK SÖZÜ

Yurt dışının yanı sıra Türkiye’den KKTC’ye turist potansiyelinin de artırılması gerektiğinin altını çizen Bakan Ersoy, yurt içinde de Kıbrıs’taki turizm potansiyelini tanıtmak için destek vereceklerini vurguladı.

Bakan Ersoy, 2023 Türkiye hedefleri yönünde KKTC’nin de turizm bakımından hedeflerine ulaşması için gerekli desteği vereceklerinin altını çizdi.

KKTC’de son dönemde nitelikli yatırımların da arttığını ifade eden Bakan Ersoy, “KKTC’de turizm altyapısıyla alakalı sorunların tamamı çözülmüş durumda. Artık KKTC yoğun turist almaya hazır bir hale geldi” şeklinde konuştu.