Kurumsal gezginleri otelinize çekmek için 7 ipucu

Last Updated on 9 Ocak 2020 by Yaşar Çelik

Kurumsal gezginler otel endüstrisindeki birçok kişinin önem verdiği, artan bir hedef kitledir. Sonuçta, bir kurumsal gezgin ekstra otelin olanaklarını kullanabilir, otelinize yılda birkaç kez gelebilir ve iş ortaklarına & iş arkadaşlarına otelinizi tavsiye edebilir.

KURUMSAL GEZGİN NEDİR?

Kurumsal seyahat, birincil motivasyonun iş ile ilgili olduğu seyahat anlamına gelir. Örneğin bir konferansa seyahat eden çalışanlar veya başka bir şubeye seyahat eden bir yönetici.

Ayrıca, bir müşteri ile önemli bir toplantıya seyahat etmeyi veya değerlendirme için belirli bir yeri de ziyaret etmeyi içerebilir. Bunu göz önünde bulundurarak bir kurumsal gezgin kurumsal yolculuğa aktif olarak katılan herkesdir. Terimin normal çalışma ortamından uzakta seyahat anlamına geldiğini anlamak önemlidir. Kurumsal bir gezgin genellikle varış noktasında birkaç günden fazla zaman geçirecektir.

Kurumsal Gezgin oteliniz için neden önemlidir?

Birincisi, kurumsal pazar, uçak uçuşlarının kullanılabilirliğinin artması ve ticari etkinliklerin & konferansların artan popülaritesi ile kurumsal seyahatin geçmişe göre daha sık olduğu ve daha da büyüdüğü aşikardır. İş için seyahat etmek zorunda olanların genellikle aynı bölgeye yılda birkaç kez seyahat etmeleri beklenir. Otel onları çekebilir ve olumlu bir izlenim yaratabilirse, bu durum potansiyel olarak onları ve işverenleri geri getirebilir. Bunun da ötesinde, otelinizi irtibatta oldukları diğer kişilere önerebilirler. İş seyahatleri daha az mevsimlik olabilir ve etkinlikler genellikle önceden düzenlenir. Oda rezervasyonlarını önceden güvenceye almak, arz ve talebi daha etkin bir şekilde yönetmenize yardımcı olabilir. Bölgeyi iş için ziyaret eden konuklar, konferans salonları veya otelinizdeki çalışma alanlarını kiralamak gibi şeyler için ekstra para harcayabilirler. Ayrıca iş amaçlı seyahat eden ama seyahatini eğlence için uzatan kurumsal gezginlerin sayısı giderek artmaktadır. Bu konukları çekebilen oteller, uzun süreli konaklamalardan ve çamaşırhane, oda servisi, restoran rezervasyonları ve spor salonu erişimi gibi ek otel hizmetlerine harcanan daha fazla paradan yararlanmaktadır.

İş seyahatinde olanları hedeflemek, birçok otel için önemli bir önceliktir. Aşağıda kurumsal gezginleri otelinize çekmek için gereken ipuçlarını bulacaksınız;

1. Otelinizi Tüm Büyük Küresel Dağıtım Sistemlerine (GDS) Bağlayın

Otellerin ana GDS sistemlerine bağlanarak daha fazla kurumsal gezgini çekmeleri temel yollardan biridir. Kurumsal seyahat acentelerinin otelinizi bulup, müsaitlik durumunu kontrol etmelerine kadar kolay olursa, kurumsal gezginlerin iş seyahati ihtiyaçlarına çözüm olarak otelinizi seçme şansı artar.

2. Sadakat Programı Oluşturun

Daha fazla kurumsal gezgin çekmek için bir başka yararlı ipucu hem yeni hem de önceki konuklara odaklanmaktır. Unutmayın ki birçok kurumsal gezgin iş seyahati için sizin yörenize birkaç kez gelecektir. Kurumsal gezginlerden getiri elde etmek söz konusu olduğunda sadakat programı uzun bir yol kat edebilir. Genellikle sadakat programları indirimler verir, ücretsiz oda kategorisini yükseltir ve hatta ücretsiz geceleme ödülleri verir. Bonus olarak konukların bir sadakat programına kaydolması, onlarla gelecekte iletişim kurmayı ve değerli veriler toplamayı kolaylaştırır.

3. Hedef Kitle için Doğru İletişim

İster pazarlama eforlarınız, ister varış öncesi e-postalarınız, sosyal medya etkinlikleriniz ya da başka bir yerde olsun, iş seyahatinde olanlarla kendileri için anlamlı yollarla iletişim kurun. Toplantı odası rezervasyonu yapmak, wifi‘nizi tanıtmak veya önceki kurumsal seyahat misafirlerinizin görüşlerini isteyip istemediklerini sorun. Restoran rezervasyonları ve hava limanı transferleri hakkında bilgi toplayın.

4. Yerel Olun

Bazı yerel işletmeler, uluslararası müşteriler, iş ortakları veya seyahat eden çalışanlar için konaklama talep edebilir. İş yemekleri veya akşam yemekleri düzenlemek, yerel girişimciler için özel etkinlikler düzenlemek ve web sitenizde yerel işletmeleri tanıtmak da dahil olmak üzere yerel işletmelerle bağlantı kurmanın bir çok yolu vardır.

5. Kurumsal Olanaklar Sunun

İş seyahatlerinden faydalanmak isteyen oteller için bu müşterilere hitap edecek olanaklar sağlamak hayati önem taşımaktadır. Buradaki en belirgin örneklerden bazıları özel toplantı odaları, dizüstü veya telefon şarj bağlantı noktalarına kolay erişimdir. Bununla birlikte, bir adım daha ileri gidebilirsiniz. Kurumsal gezginlerin meşgul olma olasılığı yüksektir, bu nedenle sunabileceğiniz 24 saat hizmet veya olanaklar hoşlarına gidecektir. Misafirlerinizi internet hızınız, wifi kaliteniz, çalışma alanlarınız, hızlı check-in ve check-outlarınız ve tesis bünyesindeki yiyecek ve içeceklerle etkilemeye çalışın.

6. Otel Web Siteniz için Bir İş Bölümü Oluşturun

Birçok kurumsal gezgin veya kurumsal yönetim ağı şirketi, sunduklarınız hakkında bilgi almak için otelinizin web sitesine bakacaktır. Bu insanları ikna etmenin güzel bir yoludur, web sitenize belirli bir iş bölümü eklerseniz, iş dostu bir otel olduğunuzu ve misafirlere sunmak için değerli bir şeyler olduğunu bilirler.

7. Kurumsal Gezginlerinizi Analiz Edin

Son olarak, kurumsal gezginlerinizin neyi sevdiklerini, neyi sevmediklerini, neye ihtiyaçları olduğunu bilin ve bu bilgileri elinizdeki mevcut kurumsal misafirleri analiz etmede kullanın. Mülk yönetim sisteminizdeki verileri kullanın, çevrim içi inceleme platformlarında geri bildirimlere bakın ve çevrim içi alışkanlıkları anlamak için Google Analytics’e başvurun. Kurumsal gezginlerinizi anlamanıza yardımcı olacak bazı eğilimleri veya ayrıntıları belirlemeye çalışın.