Türkler için vizesiz Rusya çok uzaklarda…

Last Updated on 9 Ocak 2020 by Turizm Günlüğü

Türk Akımı Doğalgaz Boru Hattı’nın açılışı kapsamında gerçekleşen Vladimir Putin ve Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinden önemli sonuçlar çıktı. Bunlardan biri de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Rusya’ya yeniden vizesiz seyahat rejimi oldu.

İstanbul’da TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı’nın resmi açılışı için düzenlenen törende Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yılın ilk zirvesini gerçekleştirdi. İki lider tüm dünyaya “stratejik işbirliği” mesajı verdi.

TürkRus.Com, İstanbul Zirvesi’nden çıkan 10 önemli sonucu derledi. Bu 10 sonuç arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için eski “vizesiz rejime” dönülmesi konusu da yer aldı.

YAKIN, HATTA ORTA VADEDE VİZESİZ RUSYA ZOR…

Türkiye – Rusya hattında özellikle Türk iş dünyasının dile getirmeye çalıştığı aralarında vizesiz seyahat rejiminin de yer aldığı ikili sorunlar bu zirvede geri planda kaldı.

Bu bağlamda Rusya’nın yakın, hatta orta vadede Türk vatandaşları için eski “vizesiz rejime” dönmesinin zor olduğu, en azından Suriye’de barış sağlanıp bölgeden Türkiye üzerinden kaçan-kaçmaya çalışan teröristlerin Rusya’ya, özellikle Kafkasya’ya sızması riski ortadan kalkana kadar Moskova’nın “ulusal güvenlik kaygıları ile” bu konuda adım atmaya niyeti olmadığı bir kez daha vurgulanmış oldu.