RateHawk turizm profesyonellerine önemli avantajlar sunuyor

RateHawk Türkiye ve Mısır Sorumlusu Serkan Özbay
RateHawk Türkiye ve Mısır Sorumlusu Serkan Özbay

Last Updated on 25 Şubat 2020 by Yaşar Çelik

B2B rezervasyon portalı RateHawk Türkiye ve Mısır Sorumlusu Serkan Özbay ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Serkan Özbay, RateHawk’ın Türkiye pazarındaki faaliyetleri ve kısa süre içerisinde markanın Türkiye pazarındaki yükselişini ve bu yükselişte rol oynayan faktörleri Turizm Günlüğü ekibiyle paylaştı.

Emerging Travel Group ve alt markaları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Emerging Travel, 100’den fazla ülkede üç alt markayla hizmet veren bir online seyahat grubudur. Alt markalarımızı şu şekilde sıralayabiliriz: B2B markamız RateHawk, B2C markamız ZenHotels ve Ostrovok.

Ürünlerimiz, müşterilerimizin 220 ülkede 1.3 milyondan fazla otel, daire ve pansiyon arasından her türlü konaklama türünü seçmelerine ve rezervasyon yapmalarına imkan tanımaktadır.

Çalıştığımız işletmeler dünya çapında 100’den fazla otel tedarikçisinden ve 30 binden fazla otel sözleşmesinden oluşuyor.

Emerging Travel Group, 2010 yılında kuruldu ve bu yıl 10. yılımızı kutluyoruz. Markamız, Avrupa, BDT, Orta Doğu ve Güney Afrika’da 900’den fazla kişiyi istihdam etmektedir.

Türkiye’de B2B markası RateHawk ile faaliyet gösteriyorsunuz. Bize sunduğunuz hizmetler hakkında bilgi verebilir misiniz?

RateHawk yeni nesil bir B2B otel rezervasyon platformudur. 2016 yılında kuruldu ve bugün Avrupa, Orta Doğu, Güney Amerika ve Afrika bölgelerindeki ülkeler dahil 120 ülkede 15 binden fazla seyahat profesyoneli tarafından kullanılıyor.

Platform, iş veya eğlence gibi farklı seyahat tercihleri bulunan müşterilere hizmet veren seyahat profesyonellerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanmıştır.

RateHawk, Türkiye’deki faaliyetlerine Ocak 2019’da başladı. Haziran ayında platforma Türkçe dil seçeneğini ve Türk Lirası’yla işlem yapabilme imkanını ekledik. Bu iyileştirme Türk ortaklarımızın rezervasyon yapma, ödeme gerçekleştirme, bilgileri kontrol etme ve siparişlerinde değişiklik yapmalarını kolaylaştırdı.

RateHawk’ın güçlü bir teknoloji birikimi var. Akıllı algoritmaları, otel envanterini otel tedarikçilerinden en iyi fiyatları bulmaya yardımcı olur. RateHawk’ın kullanımı seyahat profesyonelleri için ücretsizdir, onların tek yapmaları gereken sisteme kaydolmaktır ve sonrasında otomatik olarak sisteme erişimleri sağlanır.

Ekibiniz hakkında bize bilgi verir misiniz? RateHawk nasıl bir ekibe sahip?

Satış yöneticileri, hesap yöneticileri ve iş geliştirme yöneticilerini içeren tamamı Türklerden oluşan bir ekibimiz var. Bana gelince, 15 yılı aşkın bir süredir seyahat sektöründe satış ve yönetim pozisyonlarda çalışıyorum ve Ocak 2019’da RateHawk’a Türkiye ve Mısır pazarları yöneticisi olarak katıldım.

Emerging Travel Group’un CEO’su Felix Shpilman şirkete 2013 yılında katıldı. Shpilman zengin deneyime ve önemli sektör birikimine sahip bir yöneticidir. İstanbul’da iki kez Uzakrota Seyahat Teknolojileri Zirvesi’ne katıldı.

RateHawk bir yıldan uzun bir süredir Türkiye’de çalışıyor. RateHawk, Türkiye pazarına nasıl giriş yaptı?

Türkiye pazarı bizim için en önemli pazarlardan biri – buradaki turizm endüstrisi gelişmiş ve belli bir seviyeye ulaşmış durumunda. Türkiye’de çok çeşitli seyahat profesyonelleri çalışıyor ve bunların çoğu zaten RateHawk’ı kullanıyor. Sayılar her şeyi anlatıyor – 2019’un sonunda, yılbaşına kıyasla Türk ortaklarımızın sayısını iki katından fazla arttırdık. 2019’un sonu itibarıyla, platformu kullanan Türk seyahat profesyoneli sayısı 1200’den fazladır.

Türkiye’deki deneyimlerinizden, Türk seyahat acentelerinin nelere ihtiyaçları olduğunu düşünüyorsunuz? Bunlar diğer ülkelerdeki seyahat profesyonellerinin gereksinimlerinden farklı mı?

Küresel deneyimlerimizden, çoğu seyahat acentesinin ana ihtiyaçlarının oldukça benzer olduğunu görebiliyoruz – hepsi mümkün olan en iyi otel arzına ve en rekabetçi fiyatlara erişmek isterler. İhtiyaçlarını karşılayabilecek kaliteli bir hizmet ararlar ve evrak işlerinin daha basit ve şeffaf olmasını isterler. Tüm bu gereksinimler Türk seyahat acentelerinin ihtiyaçları ile benzerdir ve bunlar tam olarak çabalarımızı yoğunlaştırdığımız alanlardır.

RateHawk’ın otel envanteri, ortaklarımıza en rekabetçi fiyatları sunmamızı sağlayan toptan tedarikçiler ve doğrudan otel sözleşmelerinden oluşmaktadır. Sistemimiz fiyatları sunar ve ortaklarımız komisyonlarının miktarına kendileri karar verir ve bunları kendi hesaplarına kaydederler.

Ürün ve hizmetlerimizin en önemli başarı kaynağı sektörün aşırı-rekabetçi alanı olan B2C otel satışından geliyor.

RateHawk’ın platform içinde Türkçe konuşan bir destek ekibi ve her rezervasyonu manuel olarak kontrol eden ve detaylarını doğrudan otelle teyit eden özel bir ön kontrol hizmeti vardır.

Ayrıca, acentelerimizin ihtiyaçlarını araştıran ve ortaklarımızdan aldığımız geri bildirimlere dayalı ürün güncellemeleri sunan özel bir kullanıcı deneyimi araştırma ekibimiz var. Böylece RateHawk’ın ortaklarımızın ihtiyaçlarına uyum sağlayabilmesi ve beklentilerini karşılayabilmesi mümkün olmaktadır.

RateHawk 2016 yılında kuruldu ve kısa vadede hızlı bir büyüme gösterdi. RateHawk 2018’de cirosunu %400 artırdı. Bu başarıyı hangi faktörler desteklemektedir?

RateHawk bir yılda gerçekten müthiş başarılar ve önemli büyüme göstermiştir. Bu, 30’dan fazla pazarda ortaklarımızla çalışan yerel ekiplerimizin gösterdiği olağanüstü çabalar sayesinde gerçekleşen bir başarıdır.

Kullanıcı dostu, son derece teknolojik ve tedarik açısından zengin B2B otel rezervasyon sistemine birçok pazarda, hala büyük bir ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, RateHawk’ı yeni pazarlarda faaliyete başlatmak, platformu yerelleştirmek, teknolojilerimizi geliştirmek ve hizmetimizi mükemmelleştirmek için çok fazla zaman ve kaynak harcıyoruz.

RateHawks’ın Türkiye pazarı için kısa ve orta vadedeki hedefleri nelerdir?

RateHawk’ı daha da büyütmeye ve Avrupa, Orta Doğu ve diğer pazarlardaki konumumuzu güçlendirmeye, yeni ortaklar edinmeye, mevcut ortaklarımızın etkinliğini artırmaya, API entegrasyonlarını ve diğer teknik çözümleri uygulamaya odaklandık.

Ve elbette, ürünümüz üzerinde çalışmaya, yeni özellikler geliştirmeye, daha iyi bir kullanıcı deneyimi araştırması oluşturmaya ve nihayetinde fevkalade bir rezervasyon deneyimi sunmaya devam edeceğiz.