Türkiye’den 5 ülkeye daha vize muafiyeti

Dışişleri Bakanlığı'ndan Seyahat Uyarısı

Last Updated on 28 Şubat 2020 by Turizm Günlüğü

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye’nin 5 Avrupa ülkesine daha vize muafiyeti sağlayacağını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye’nin Hırvatistan, İrlanda, Malta, Portekiz ve Norveç’e vize muafiyeti sağlayacağını duyurdu.

Hırvatistan, İrlanda, Malta, Portekiz ve Norveç’e vize muafiyetinin sağlanmasıyla bu ülkelerle turizm potansiyelinin arttırılması ve diğer alanlardaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Sözcü Aksoy, Türkiye’nin bazı Avrupa ülkelerine vize muafiyeti sağlamasına dair kabul ettiği karar hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un konuya ilişkin yazılı yanıtında şu ifadeler yer aldı:

“Avrupa Birliği ve Schengen bölgesi üyelerine yönelik vize rejimimizde bir bütünlük sağlamak adına Hırvatistan, İrlanda, Malta, Portekiz ve Norveç vatandaşlarına, 2 Mart 2020 tarihinden itibaren Türkiye’ye gerçekleştirecekleri turistik amaçlı seyahatlerinde her 180 günde 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanması kararlaştırılmıştır.

Bu adımla, söz konusu ülkelerle turizm potansiyelimizin arttırılması ve diğer alanlardaki ikili ilişkilerimizin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.”

Hatırlanacağı üzere geçen hafta da (20 Şubat) yazılı açıklama ile Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık’a vize muafiyeti sağlandığını duyurulmuştu.