Firuz Bağlıkaya’dan durum değerlendirmesi

24 Dönem TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya
24 Dönem TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya

Last Updated on 14 Mart 2020 by Yaşar Çelik

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, coronavirus salgınının turizm sektörüne yönelik yansımaları ve son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, TRT Haber kanalına coronavirus salgını nedeniyle turizm sektöründe yaşanan sıkıntıların boyutuna ve turizm sektörünün içerisinde bulunduğu durum hakkında açıklamalarda bulundu.

“CİDDİ BİR KAOS ORTAMI VAR”

Coronavirus nedeniyle seyahat iptallerinin %90 seviyesini aştığına dikkat çeken Firuz Bağlıkaya; “seyahat yasağı olan ülkeler veya ülkemize yönelik seyahat yasağı koyan ülkelerin dışında ülkelere de insanlar seyahat etmiyor. Ciddi bir kaos ortamı var. Seyahat acentaları ise tam olarak arada kalmış vaziyette… Yasal düzenlemeler mevcut koşullara yetersiz kalıyor. Seyahat acentaları, havayollarından bedelleri geri tahsil edemiyor. Otel ödemelerini geri alamıyor ama müşteriler de istiyor” dedi.

“SIKINTILI BİR DÖNEME GİRİYORUZ”

Dünya Turizm Örgütü’nün 2020 yılında dünya turizminin ciddi bir şekilde daralma kaydedeceğine ilişkin öngörüsünü hatırlatan Firuz Bağlıkaya; “Ülkemiz turizmi açısından da sıkıntılı bir döneme giriyoruz. Aralık ve Mart ayları arasındaki ön rezervasyon dönemini tamamladık. Haziran ayında bu durum ortadan kalksa dahi insanların hemen valizlerini toplayıp; seyahate çıkma motivasyonlarında olacakları da şüpheli…” ifadelerini kullandı.

“İLGİLİ BAKANLIKLARA RAPORLAR HAZIRLADIK”

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya son olarak; “Turizm İstişare Kurulu kapsamında raporlar hazırlayıp Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’na sunduklarını; gerekli tedbirlerin alınmasını beklediklerini, önümüzdeki hafta birtakım aksiyonların alınacağını tahmin ettiklerini” söyledi.