“Turizmciler iki mali yükün kaldırılmasını istiyorlar ve haklılar”

Last Updated on 18 Mart 2020 by Turizm Günlüğü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirus (Covid-19) salgınına ilişkin bir mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu, mesaj kapsamında turizmcilerin öncelikli taleplerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip coronavirus (Covid-19) salgınıyla ilgili olarak kişisel Twitter hesabında bir video mesaj paylaştı.

“VATANDAŞ OLARAK BEN DİKKAT EDECEĞİM, SİZLER DİKKAT EDECEKSİNİZ”

Halka, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun önerilerine uyma çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, “Vatandaş olarak ben dikkat edeceğim, sizler dikkat edeceksiniz. Hayatın akışı içinde hepimiz dikkat etmek zorundayız. Bilimin ve aklın ışığında bu sorunu aşabiliriz” dedi.

Salgın nedeniyle ciddi ekonomik sorunlar yaşanabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ekonomi alanındaki tedbir önerileri sıraladı.

“TURİZMCİ İKİ MALİ YÜKÜN KALDIRILMASINI İSTİYOR”

Ekonomik ve Sosyal Konsey’in toplantı yapmasını isteyen Kemal Kılıçdaroğlu; “turizmci iki mali yükün kaldırılmasını istiyorlar ve haklılar” dedi. Kılıçdaroğlu, turizm alanında öncelikli olarak atılması gereken adımlara ilişkin şunları paylaştı:

“Alacağımız önlemlerden birisi de Turizm Tanıtma Fonu ve Konaklama Vergisi’nin kaldırılmasıdır. Her ne kadar bir yıl süreyle ertelendiyse de turizmciler bu iki mali yükün kaldırılmasını istiyorlar ve haklılar.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun twitter hesabında paylaştığı video mesajın tamamı şu şekilde: