Ulaştırma Bakanı görevden alındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

Last Updated on 28 Mart 2020 by Turizm Günlüğü

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan görevden alındı. İşte yerine atanan isim…

28 Mart 2020 tarihli Resmi Gazete’de yer alan Atama Kararları’na göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın görevinden alındı.

Bu suretle boşalan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görevine Adil Karaismailoğlu atandı. Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde Bakan Yardımcısı olarak görev yürütüyordu.

—o—

Bugünkü Resmi Gazete’de yer alan Atama Kararı şöyle:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN’ın görevine son verilmiş ve bu suretle boşalan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Adil KARAİSMAİLOĞLU Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 104’üncü ve 106’ıncı maddeleri gereğince atanmıştır.

Recep Tayyip Erdoğan


ADİL KARAİSMAİLOĞLU KİMDİR?

Adil Karaismailoğlu, 19 Mayıs 1969 tarihinde Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’ni bitirdikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden 1992 yılında mezun oldu.

Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi yüksek lisans programına katıldı.

1995 yılı Mayıs ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde ilk görevine başladı. 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü’ne geçti. İETT’de Yapı Bakım Daire Başkanlığı’nda mühendis olarak, Motor Yenileme Fabrikası’nda ve İkitelli Garajı’nda müdür olarak görev yaptı.

2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü’nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken 13 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’ne atandı.

23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi. Ulaşım ile ilgili, İstanbul genelinde birçok projenin hayata geçirilmesine katkı sağladı.

Temmuz 2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı.

26 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda ulaşım, çevre ve teknoloji yatırımlarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Adil Karaismailoğlu, son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Yardımcılığı görevini üstleniyordu.