Yıldıray Karaer’den pandemi sonrasına yönelik öngörüler

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Kararer

Last Updated on 13 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

GM Talks’un ilk konuğu Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer oldu. Karaer, corona virüs salgınının sektöre yansımalarını ve salgının sektöre getireceği yeni düzenlemelere ilişkin öngörülerde bulundu.  

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Kararer; dünyayı etkisi altına alan Covid-19 krizinin ardından turizmde müşteri alışkanlıklarında değişimler olacağını söyledi. Karaer, havacılık ve konaklama sektöründe uygulanabilecek yeni yaptırımlar hakkında da açıklamalar yaptı.

“YOLCULARA DAHA FAZLA BİLGİ AKTARACAĞIZ”

Yıldıray Karaer konuyla ilgili olarak; “Artık hem uçaklarda hem de otellerde müşterilerimize verdiğimiz hizmetlerde hepimiz daha dikkatli olacağız. Örneğin; uçakların havalandırması ve dezenfektesine daha çok dikkat edeceğiz. Bu süreçten sonra uçakların içindeki havalandırma sistemini insanlara daha detaylı anlatacağız. Oteller, bundan sonraki süreçte hijyene daha çok dikkat edecekler” dedi.

SERTİFİKASYON ZORUNLULUĞU GELEBİLİR

11 Eylül’ün ardından terminallerdeki güvenlik önlemlerinin artığına ve uçaklarda sıvının çantalarda taşınmasının imkansız hale geldiğini hatırlatan Karaer; Covid-19 salgının sonrasında uçaklara ve otellere de  bazı sertifikasyon zorunluluklarının getirilebileceğini dile getirdi.

YENİ YAPTIRIMLARLA KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ

Yeni yaptırımlar hakkında ise Karaer; “Koronavirüs (COVID-19) salgınından sonra da mutlaka yeni yaptırımlar gelecektir. Belki artık terminallerde maskesiz gezilmeyecek, uçaklarda maskesiz yolculuk yapılmayacak. Oteller her şey dahil sisteminde açık büfe düzenin değişmesini tekrar gözden geçirecekler. Bunları da zaman gösterecek. Ama sonuç olarak ciddi yeni uygulamalarla yüz yüze kalacağız” dedi.