İtalya’nın yaptığını biz niye yapmayalım?

İtalya İlk Çeyrekte Kaç Turist Ağırladı?

Last Updated on 8 Mayıs 2020 by Turizm Günlüğü

İtalya’nın, turizmdeki kayıplarını en aza indirgemek için hazırladığı kampanyalar şimdiden ses getirirken, Türkiye’nin de buna benzer aksiyonlar başlatması gerektiği konuşuluyor.

Coronavirus salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’nın, turizmini kurtarmak için yaptığı girişimler dünya basınında yer buluyor.

Ülkenin en çok ilgi gören turizm merkezlerinden biri olan Sicilya’nın, turistlerin uçak ücretlerinin yarısının, ilk üç gecelik oda fiyatlarının ve bütün müze biletlerinin yarısının geri ödemeyi garanti etmesi İngiltere’den sonra Almanya’da da ses getirdi.

Mart ve Nisan aylarında virüs nedeniyle 1 milyar Euro gelir kaybı yaşayan Sicilya yönetimi, bu projeyi hayata geçirmek için 50 milyon Euro’luk olağanüstü durum bütçesini hayata geçirmeyi hedefliyor. “Visit Sicilya” şeklinde kampanyalar düzenlenecek.

Salgın sürecinin en başından bu yana dünyanın her yerindeki gelişmeleri anı anına takip eden ülkemizdeki turizmciler de, Sicilya’nın daha kampanya başlamadan reklamını yapmayı başardığını öne sürerek, Türkiye için de benzer aksiyonlar yapılabileceğini savunuyor.

İtalya’da Sicilya için yürütülen kampanyaların Alman basınındaki yansımaları: