Google’a göre, her gün milyonlarca otel araması yapılıyor

Last Updated on 11 Mayıs 2020 by Yaşar Çelik

Şehir tatiliniz için bir otel bulmak istediğinizde ne yaparsınız? Birçok kişi gibi, aramanıza Google veya Bing gibi bir arama motoru kullanarak başlayabilirsiniz. Google’a göre, her gün milyonlarca otel araması yapılıyor. İnsanlar bölgedeki olanaklar, fiyatlar, yorumlar, yer durumu ve yapılacak şeyler hakkında bilgi edinmek istiyor.

Arama motorları sonuç sayfaları sunar, ancak ilk sayfadan kaç kişi tıklar? Sadece% 5 (Arama Motoru İzleme). Peki bu ilk sayfaya girme şansınızı nasıl artırıyorsunuz? Yanıt ; Arama Motoru Optimizasyonu ile.

Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?

Arama Motoru Optimizasyonu bir web sitesinin arama sonuçlarında üst sıralarda yer alma şansını artırmanın ve böylece siteye potansiyel trafiği ve müşterileri artırma yoludur. Google ve Bing gibi arama motorları, sayfaları ve bilgi sayfalarını internette dizine eklemek için “tarayıcılar” veya “örümcekler” kullanırlar ve kendi kural kümelerini veya bir “algoritmayı” kullanarak sonuçları alaka düzeyi ve popülerlik açısından sıralarlar.

Neden bu kadar önemli?

Sonuçlarda ne kadar yüksek sıralı olursanız, trafik çekme şansınız o kadar artar. Arama Motoru Optimizasyonu karmaşık veya zaman alıcı gibi görünse de, arama motoru pazarlaması ücretsizdir ve her saniye dünya çapında milyonlarca potansiyel müşteriye ulaşır. Pahalı el ilanları ve telefon defteri listeleri için de aynı şeyi söyleyebilir misiniz? Google, hizmetlerini ve sonuçlarını sürekli geliştiriyor ve geliştiriyor.

İşte oteller için Google’daki sıralamanızı geliştirmek adına Arama Motoru Optimizasyonu ile ilgili 5 ipucu

İpucu 1 – Web Sitenizi Gözden Geçirin

Web sitenize bir göz atın. Müşterilerinize ne kadar iyi hizmet ettiğini ve ne kadar kullanıcı dostu olduğunu düşünün. İyi tasarlanmış siteler gibi arama motorları. Tüm bağlantıların çalıştığından ve alakalı olduğundan emin olun. Sayfalar birbirine bağlanmalıdır.

Sitenizin hızlı yüklenmesi gerekiyor, kullanıcılar sabırla beklemeyecek. Arama Motorları, kullanıcılar hızlı bir şekilde tıklayıp bir sonraki sonuca geçtiğinde bunu fark eder. Müşteriler ve arama motorları PDF, Flash ve Java komut dosyalarını beğenmez. Ortam açısından zengin dosyaların hızlı bir şekilde yüklendiğini ve arama motorları tarafından görülebildiğini kontrol edin.

Belki de en önemlisi, Mayıs 2015’te Google’ın çoğu aramanın mobil cihazlarda yapıldığına dair duyuru dikkate alındığında, sitenizin mobil cihazlara uygun olduğundan emin olun. Google arama motorlarını buna göre ayarlamaya devam edecektir.

İpucu 2 – Anahtar İçerik Oluşturma

İyi işleyen bir web sitesine sahip olmak yeterli değildir. Henüz yapmadıysanız bir blog veya haber bölümü eklemeyi düşünün. Düzenli olarak güncellediğinizden emin olun – bir program yapın. Potansiyel müşterilerinizin neleri ilgilendirebileceğini düşünün ve muhtemelen arama sonuçlarında daha yüksek sıralama şansınızı arttırmanıza yardımcı olacak alakalı anahtar kelimeler bulacaksınız. Bu aynı zamanda benzersiz satış noktanızı vurgulamak için altın bir fırsattır. Samimi bir düğün için masal ortamı olacaksa – bunun hakkında yazın. Bu konuda da yazmak için yerel basınını kullanın. Müşteriler ve arama motorları, tekrar eden kelimelerle dolu garip cümleleri tespit edebilir.

İpucu 3 – Konumunuzu kullanın

Arama Motorları daha alakalı ve yerelleştirilmiş sonuçlar sunar. Bu nedenle, sitenizin konumunuzun avantajlarını ve özelliklerini vurguladığını kontrol edin. Bölgenizde müşterileriniz ne arıyor, ne yapmak istiyor, neyi örnek alıyor veya nereyi ziyaret ediyor? Bu fikirleri blogunuza veya haberlerinize, sayfa başlıklarına veya açıklamalarına ekleyin. Sitenizde bir harita olduğundan emin olun. Bölgenizde yüzlerce otel olabilir ama şehirdeki en iyi pub’ın karşısında mı? Hepsinin termal kaplıcaları var mı?

İpucu 4 – Kalite Bağlantıları

Tıpkı misafirleri istediğiniz gibi gösteren oklar gibi, diğer güvenilir sitelerden gelen kaliteli bağlantılar da trafiği artırmaya ve arama motorlarını sitenizin yetki ve alaka düzeyi hakkında bilgilendirmeye yardımcı olabilir. Yani yerel basın, seyahat siteleri ve konumlar ile makaleler ve bağlantılar yardımcı olacaktır. Yerel işletmelerle ortaklığınız varsa bağlantıları karşılıklı yapın. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta, asla bağlantılar için ödeme yapmayın ve önemli olan miktarın değil niteliğin olduğunu unutmayın. Akıllı arama motorları sahte bağlantıları tespit edebilir.

İpucu 5 – Kendinizi Popüler Hale Getirin

Popüler siteler iyi sıralanır, bu yüzden düzenli, taze içeriğe sahip hızlı yükleme, bilgilendirici bir site bir başlangıçtır, ancak yine de Sosyal Medya’yı kucaklamanız gerekir. Potansiyel müşterilerinizin kullandığı siteleri öne çıkardığınızdan emin olun. Twitter veya Facebook olsun, bunları güncelleme programınıza ekleyin. Google bir numaralı arama motoru olduğundan Google+ ve Google Rehber’e katılmak mantıklı olacaktır.

Önceki İçerik24 maddede COVID-19 sonrasında havayollarında neler değişecek?
Sonraki İçerikArkitera Seyahat Bursu 2020 başvuruları başladı
Selçuk Kuttaş
1958 yılında doktor bir ailenin çocuğu olarak Burdur'da doğdu. Lise öğrenimini 1975 senesinde İzmir Özel Fatih Kolejinde tamamladıktan sonra, üniversite eğitiminin Ön Lisans kısmını Turizm ve Otel Operasyonları üzerine 1980 senesinde Londra'da bulunan Middlesex Üniversitesinde takdirname ile tamamladı. 1983 yılında ise yine aynı üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği üzerine Lisans tahsilini başarı ile tamamladı.1983 senesinde Middlesex Üniversitesinde İşletme üzerine yüksek lisans diplomasına devam etti. 1986 yılında Türkiye'de Divan İstanbul oteli ile otelcilik sektörüne giriş yapan Selçuk KUTTAŞ, Hilton International Ankara, swisotel The Bosphorus Istanbul, Hyatt Regency Istanbul & Hyatt Regency Baku , Princess Otelleri ve diğer otel grupları ile çalıştıktan sonra 2012 senesinde, beş yıl görev yaptığı Dedeman Hotels & Resorts International'dan ''Otel Genel Müdürü'' ünvanı ile emekli oldu. Kariyeri boyunca Yeditepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Swissotel Eğitim Merkezi ve Vatel International Business School Tourism & Hotel Management'da tam zamanlı ve ders saati ücretli ''Öğretim Görevlisi'' olarak çalıştı. KUTTAŞ çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Fransızca bilmektedir. İngiltere'de bulunan Otel İşletmeciliği Enstitüsünün (Institute of Hospitality) üst düzey üyesidir. Aynı zamanda merkezi Antalya'da bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğinin de (POYD) üyesidir. Selçuk KUTTAŞ evli ve bir kız çocuğu sahibidir.