İlker Aycı’dan Anadolujet ve SunExpress değerlendirmesi

THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Mehmet İlker Aycı

Last Updated on 23 Mayıs 2020 by Turizm Günlüğü

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, Habertürk köşe yazarı Güntay Şimşek’e normalleşme ve post-corona dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk’ün köşe yazarı Güntay Şimşek’e kapsamlı değerlendirmelerde bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, normalleşme sürecinde ve sonrasında THY şirketleri arasında yer alan Anadolujet ve SunExpress markalarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

İlker Aycı, Anadolujet ve SunExpress’in yeni dönemde izleyeceği yol haritası hakkında genel bir değerlendirme yaptı.

İşte İlker Aycı’nın Anadolujet ve SunExpress’e ilişkin yaptığı açıklamalar:     

Ana markamızı İstanbul Havalimanı’nda, düşük bütçeli (low-cost) markamız olan Anadolojet’i İstanbul Sabiha Gökçen’de konumlandırıyoruz. İki havalimanının yolcu profili bakımından, uçulan mesafeler ve talepler bakımından da farklı olduğunu görüyoruz.

Dolayısıyla böyle bir konumlandırmaya devam edeceğiz.

Uçuşlar başladığında ilk açtığımız yer İstanbul Havalimanı olacak. Aynı şekilde kademeli olarak Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarını da başlatacağız.

Bu çerçevede de Anadolujet’in uçuşlarını da tarifelerini yapıp, ilan ederek yurt içi ve yurt dışı uçuşlarına başlayacağız.

SUNEXPRESS ANTALYA’NIN DİNAMOSU

SunExpress özellikle Almanyalı turistin Türkiye’ye getirilmesi açısından son derece kritik bir görevi var. Alman bayrak taşıyıcı Lufthansa ile de yüzde 50-50 ortak olduğumuz SunExpress başarıyla yönettiğimiz bir şirket. Yılda 11 milyon yolcu taşıyor. Antalya’nın yüzde 60’tan fazla pazar payıyla Antalya turizminin dinamosu rolünde. Buna Türk Hava Yolları’nı da eklerseniz Antalya’nın toplam yükünün yaklaşık yüzde 80-85’ini turist yükünü çeken biziz.

“TURİZME DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Tüm bu markalarımız sayesinde Türkiye’ye havayoluyla gelen her 10 ziyaretçiden 8’ini biz getiriyoruz. Bu açıdan da turizme desteğimiz devam edecek. Başta Antalya olmak üzere Bodrum, Dalaman, İzmir, Kapadokya, Trabzon, Göbeklitepe hatta Mardin’in, Erzurum Sarıkamış kış turizminin desteklenmesi gibi, Van’ın desteklenmesi gibi tüm bu turistik merkezlerimizin ister kış turizmi ister Trabzon, Ordu, Giresun gibi yayla turizmi olsun tüm bu kolları destekliyoruz. Bir de ihracat merkezi şehirlerimiz var. Dünyaya mal gönderen iletişimi yüksek olan illerimiz var. Anadolu’da Gaziantep gibi, Adana, Kayseri, Konya, Mersin gibi önemli merkezler var. Tüm bu merkezlere de destek veriyoruz. Yeni dönemde Turkish Cargo’yla beraber 4 markamızla aynen devam edeceğiz.

—O—

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın Güntay Şimşek’e yaptığı değerlendirme ve açıklamaların tamamını okumak için tıklayınız.