Hijyeni doğru pazarlamak isteyen oteller için ipuçları

Last Updated on 22 Haziran 2020 by Yaşar Çelik

COVID-19 çoğu insanın bilincinde en ön sırada yer alırken, oteller ve tatil köyleri için hijyen bilgilerinin pazarlama içeriğine dahil edilmesi hayati önem taşımaktadır. Sonuçta, potansiyel konukların artık hijyen önlemleri ve diğer koronavirüs güvenlik endişeleri göz önünde bulundurularak seyahat kararları alma olasılığı daha yüksektir. Otellerin odaklanması gereken ana pazarlama mesajı olarak hijyenin diğer sorunları nasıl değiştirdiğiyle ilgili daha fazla bilgi için makalemi okumaya devam ediniz.

Pazarlamanın Özü Nedir?

Pazarlama genel olarak bir şirketin potansiyel müşterilere, iş ortaklarına ve halka değer vermek için kullandığı faaliyetler ve süreçler olarak tanımlanabilir. Bu, çok çeşitli farklı yaklaşım ve teknikleri içerebilir, ancak odak noktası her zaman hedef kitleye hitap eden bilgileri iletmektir.

Temel olarak pazarlama, müşterilerin ihtiyaç, istek ve beklentilerini belirleyerek, tahmin ederek ve karşılayarak değer yaratmakla ilgilidir. Tabii ki, farklı müşteri türlerinin farklı şeyler isteyebileceğini ve müşterinin ihtiyaçlarının endüstri veya toplumsal değişikliklere paralel olarak zaman içinde değişebileceğini anlamak önemlidir.

Otel endüstrisinde veya daha geniş misafirperverlik endüstrisinde başarı, doğru dağıtım kanalıyla (otel web siteniz gibi) doğru mesajı (oda veya hizmet gibi) doğru mesajla (tüketici ihtiyaçlarına ve isteklerine göre) sergilemek anlamına gelir.

Hijyen Her Türlü Gezgin İçin Acil Bir İhtiyaçtır

COVID-19’un patlak vermesi, özellikle el yıkama gibi temel hijyen önlemlerinin virüse karşı çok önemli bir savunma mekanizması olduğu düşünüldüğünde, insani kaygıların en ön saflarına hijyen getirmiştir. Yaz tatili sezonu için sınırlar zamanla açılıyor, seyahat de yavaş yavaş artıyor ve otellerin cevap vermesi gerekiyor.

Tabii ki, müşterilerin sahip olduğu temel endişelerden bazıları aşina olacaktır. Örneğin, insanlar tercih ettikleri tatil türüne, kalmak istedikleri konaklama türüne, bekledikleri hizmet düzeyine ve üzerinde çalıştıkları bütçeye göre kararlar alacaktır. Ancak, hijyen kaygısı artık daha önce hiç olmadığı kadar manzaraya hakim olacak.

Bu artık tüm gezginlerin ortak bir ihtiyacıdır. İnsanlar tatillerinin güvende olacağını ve gerçekten eğlenebileceklerini bilmek istiyorlar. Hijyen her zaman ilgili bir endişe olsa da, COVID-19 artık önemli bir karar faktörü olduğu anlamına gelir ve kötü hijyen uygulamaları bir tatili mahvedebilir ve hatta yaşam için bir tehdit oluşturabilir. Otel politikalarınızı ve süreçlerinizi hijyene odaklayarak misafirlerinizi güvende tutmaya yardımcı olabilir ve hijyen uygulamalarınızı ve standartlarınızı pazarlama içeriğinizde tanıtarak potansiyel olarak daha fazla misafir çekebilirsiniz.

İletişiminizde Hijyen Kullanımı için 5 İpucu

Aşağıdaki beş ipucu, otel yönetimi ve pazarlama çabalarıyla ilgilenenlerin hijyen standartlarını etkili bir şekilde iletmelerine yardımcı olabilir, böylece potansiyel konuklar bir rezervasyonu tamamlamak için gereken güveni edinirler.

1. Hijyen Önlemlerini Web Sitenizin Ana Sayfasından Bildirin

Hijyeni otel pazarlama stratejinizin temel bir parçası yapmak için atabileceğiniz en büyük adımlardan biri, bunu web sitenizin ana sayfasında öne ve merkeze yerleştirmektir. Aldığınız önlemlerin bazılarını vurgulayan genel bir mesaj, potansiyel konuklara güvenliğine öncelik verdiğinizi belirtmeye yardımcı olacaktır.

Oradan, hijyen politikalarınız, personel eğitiminiz ve hükümet düzenlemelerine genel uyumunuz hakkında daha fazla bilgiye bağlanabilirsiniz. Vurgulayabileceğiniz bazı adımlara örnek olarak temassız ödemeler, artan temizlik, restoran masaları arasındaki fiziksel kalkanlar ve el dezenfektanının kullanılabilirliği verilebilir.

2. Rezervasyon Sürecinde Hijyen Tedbirlerini Vurgulayın

Ana sayfanız önemli olsa da, rezervasyon işlemi bir web sitesi ziyaretçisinin gerçekten dönüşüm sağladığı yerdir ve bu yol boyunca teşvik edilmeleri gerekebilir. Bu, rezerasyon işlemi sırasında hijyen önlemlerinize dikkat etmenizi önemli kılar ve bunu etkili bir şekilde yapmanın birkaç yolu vardır.

Örneğin, oda açıklamanız dahilinde, gelişmiş temizlik, 90 derecede nevresim yıkamak, tüm ürünleri dezenfekte etmek, temassız oda servisi sağlamak gibi insanları güvende tutmak için attığınız adımları vurgulayabilirsiniz.

3. Hotel Online Dağıtım Kanalları Hakkında Açıklama

Potansiyel misafirlerinizin birçoğu otelinizi Booking.com veya Expedia gibi çevrimiçi dağıtım kanalları aracılığıyla keşfedecek ve genellikle diğer platformlarla karşılaştırma yapmak için bu platformları kullanacaklardır. Hijyenin artan önemi göz önüne alındığında, bu platformlardaki otel tanımlarınızda da referans vermeniz çok önemlidir.

Genel otel açıklamanızda, ek adımlar attığınızı ve kısa bir özet sunduğunuzu vurgulayabilir ve oda açıklamalarınızda ve platformlardaki diğer pazarlama içeriğinizde, tam olarak ne olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

4. Onay veya Varış Öncesi E-postalarda Hijyen Tedbirlerini Bildirin

COVID-19 salgını sonrasında misafirlere varıştan önce etkili iletişim daha da önemli hale gelmiştir. Onay ve diğer varış öncesi e-postalarında, hijyen önlemlerini açıklamak için zaman ayırabilir ve insanlara, otelinizde kaldıkları süre boyunca güvende ve keyifli vakit geçirebileceklerinden emin olabilirsiniz. Ayrıca pratik bilgiler de sağlayabilirsiniz.

Örneğin, mobil check-in politikasına geçmiş veya oda servisini değiştirmiş olabilirsiniz, böylece konuklar odalarındaki tüm yemeklerin tadını çıkarabilirler. Ayrıca, oteller ve yerel yasalar veya sosyal mesafeler gibi şeylerle ilgili öneriler gibi diğer konaklama ortamları dışındaki yerel politikaları da bildirmelisiniz.

5. Otelinizdeki Hijyen Politikalarınızı Açıklayın

Son olarak, otelinizdeki hijyen ve diğer COVID-19 güvenlik politikalarınızı vurgulamak için zaman ayırmalısınız. Konukları, odalardaki broşürlere veya otel web sitesine veya uygulamasına yerleştirilebilecek daha fazla bilgiye yönlendirin. Ayrıca, restoran politikalarını vurgulamak isteyebilirsiniz, böylece konuklar yemek için rahat bir şekilde konaklayabilirler.

En önemlisi, bu bilgileri otelin kendisinin ilgili yerlerinde sağlamalısınız. Temassız check-in ve check-out işlemleri yapıyorsanız, bunu otel resepsiyon alanınızda vurgulayın. Ek oda servisi özellikleri sağlıyorsanız, bilgileri en alakalı olduğu konuk odalarına yerleştirin.