Türkiye’nin gizli kalmış 8 destinasyonu

Kekova Antalya

Last Updated on 30 Haziran 2020 by Turizm Günlüğü

Ünü Türkiye’yi aşarak dünyanın pek çok yerindeki turistin gözde lokasyonları arasına giren beldelerimiz var. Ancak, bu yıl, tatilciler içinde bulunduğumuz gündem nedeniyle kalabalıktan uzakta tatil yapmayı tercih ediyor. İşte pandemi sonrası tatil rotasını doğaya çevirmek isteyenler için Türkiye’nin gizli kalmış 8 destinasyonu…

İçinde bulunduğumuz gündem nedeniyle bu yaz tatil tercihlerimiz de değişti. Sosyal mesafe kuralları gereği kalabalık destinasyonlardan ziyade daha sakin yerleri tercih ediyoruz. Peki, Türkiye’nin gizli kalmış doğa harikası tatil yerleri nereler? İşte Türkiye’nin Seyahat Sitesi Enuygun.com’dan doğayla baş başa sakin bir tatil yapabileceğiniz 8 farklı destinasyon önerisi.

Birgi Köyü, İzmir

Birgi Köyü, herkesin hayallerini kurup bir gün yaşamak istediği Ege Köyü tanımıyla birebir örtüşen yerlerden birisi… Yeşile boğan çınar ve ceviz ağaçları, ahşap pencereli taş evleri ve sakin sokaklarıyla tüm misafirlerini büyülüyor. Tarih boyunca Frigler, Persler, Bizanslılar, Romalılar ve Osmanlılar’a ev sahipliği yapmış olan bu kadim köy, UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne de alınmış. Sakin bir tatil geçirmek isteyenler için ideal bir lokasyon. Köyün tarihi atmosferini yakalamak için taş evlere kurulmuş butik otellerde konaklayabilirsiniz.

Küçük Kargı Koyu, Muğla

Adeta doğal bir akvaryuma benzeyen Küçük Kargı Koyu, dalış meraklılarını kendine çağırıyor. Sadece su altı güzellikleri değil serin bir rüzgara ve hoş bir kokuya sebep olan sığla ağaçları da burayı unutulmaz kılan farklı özelliklerden bir kaçı. Kalabalıktan uzakta, huzur dolu bir tatil isteyenler için oldukça ideal.

Palamutbükü, Datça

Türkiye’nin doğayla en iç içe köşelerinden biri olan Datça Yarımadası, her bir koyuyla ayrı ayrı görenleri kendine aşık ediyor. Zeytin ve badem ağaçlarıyla süslenmiş cennetten bir köşe olan Palamutbükü, masmavi denizi ve dalış noktalarıyla huzurlu bir adres noktası olarak tatilcileri çağırıyor. Palamutbükü’ne en yakın havalimanı 90 kilometre uzaklıkta olan Bodrum Milas Havalimanı. Bodrum Marina’dan kalkan Datça feribotlarıyla ilçe merkezine gelerek Palamutbükü’ne giden araçlara binebilirsiniz.

Kekova, Antalya

Kekova, Demre ve Kaş arasında bulunan Kaleköy, Üçağız ve Kekova’yı kapsayacak bir bölgenin adı. Kekova’nın en önemli özelliği ise antik çağlardan bugünlere kadar kalan arkeolojik eserlerin su seviyesinin yükselmesiyle birlikte su altında kalması… Bu Batık Şehir aslında burayı eşsiz kılıyor. Dalış severlerin hayalleri arasında burada dalış yapmak mutlaka var. Dalışla ilgilenmeyenler bile bu Batık Şehir’den büyülenecek! Kekova’ya ulaşmak için en kolay seçenek Kaş Otogarı’na direkt sefer yapan otobüslere binmek. Kaş Otogarı’ndan Kekova’ya ulaşmak için ise taksi kullanabilirsiniz.

Bördübet Koyu, Marmaris

Bördübet Koyu’nda ormanın ev sahipliği yaptığı kuş türlerinin sesleri arasında doğanın kalbinde olmanın huzuru insanın iliklerine kadar işleyebiliyor. Bördübet’te Kız Kumu Plajı ve Bayır Köyü de gizli kalmış doğa harikası manzaralarıyla kendine hayran bırakıyor.

Gideros Koyu, Kastamonu

Doğal güzellikleriyle ün salmış Karadeniz’e her gidildiğinde bambaşka bir yer keşfedilebilir, bambaşka bir macera yaşanabilir. Kastamonu’nun Cide ilçesinde bulunan Gideros Koyu da keşfedilmemiş noktalardan biri. Kestane, kayın, meşe, çam ve şimşir ağaçlarının ortasında yer alan Gideros Koyu, Karadeniz’in dalgalı sularının aksine sakin bir denize sahip. Bu koyda yüzmenin tadını çıkardıktan sonra yeni tutulmuş taptaze balıkların tadına bakmak da mümkün. Farklı çeşitte balıkların yanı sıra Kastamonu’nun yöresel lezzetleri de denenmesi gerekenler arasında.

Akgöl, Sinop

Karadeniz’in en güzel şehirleri arasında ilk sıralarda yer alan Sinop, Akgöl’e de ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 3 dönümlük bir alanı kaplayan Akgöl, ağaçlarıyla da meşhur. Günübirlik piknikler ya da doğayla iç içe bir kamp tatili için harika bir nokta.

Çilingoz Tabiat Parkı, İstanbul

İstanbul’da yaşayanlar ve bu yaz çok uzaklara gitme fırsatı olmayanlar için Çatalca ilçesinde bulunan Çilingoz Tabiat Parkı ideal. İstanbul’dan çok uzaklaşmadan kalabalıklardan ve şehrin stresinden uzaklaşılabilecek bir destinasyon. İster günübirlik ziyaret edilebilir ister çadır ile hafta sonu kamp gezisi düzenlenebilir.