İç turizmde sezonu bugün başlattı: İşte ortalama fiyatlar…

Soçi - Türkiye feribot seferleri

Last Updated on 1 Temmuz 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya, 1 Temmuz itibariyle ülke içinde tatil sezonunu açıyor. İşte ilk etapta öne çıkan detaylar…

Rusya Federasyonu 1 Temmuz itibariyle ülke içinde tatil sezonunu açıyor. Yerel bir tatil beldesinde iki kişinin bir hafta tatil yapmasının bedeli ise 25 – 30 bin ruble (2 bin 400 – 2 bin 900 TL).

İzvestiya Gazetesi’ne konuşan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Dmitri Gorin, fiyatların geçen yıla yakın seyrettiğini, hatta bazı destinasyonlarda düştüğünü söyledi.

Gorin, Kasım ayına kadar devam etmesi beklenen sezonda en çok ilgi görecek destinasyonları Krasnodar Krayı, Kırım, Baltık kıyısı, Hakasya, Altay ve Baykal şeklinde sıraladı.

Bilet rezervasyon portalı tutu.ru, tatilcilerin yüzde 77’sinin Temmuz ayı için yer ayırttığını, Ağustos ayında dinlenmek isteyenlerin ise sadece yüzde 23’lük oran teşkil ettiğini açıkladı.

Moskova çıkışlı yolcuların yüzde 12’sinin hedefi Simferopol. Gidiş-dönüş uçak biletinin geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 27 oranında düştüğü bu güzergahta 10 bin 800 rubleye, yani 1055 TL’ye uçmak mümkün.

İkinci sırada yüzde 7.6’lık payla Soçi var. Moskova – Soçi gidiş-dönüş uçak bileti ise 8 bin 500 ruble. Anapa istikametinde bilet fiyatlarındaki ucuzlama yüzde 40’lara kadar varıyor: 7 bin 900 ruble.

Konuyu haberleştiren İzvestiya gazetesi, yerli turistlerin bu yıl otellerde ya da kiralık dairelerde kalmayı tercih ettiğini yazıyor. Geçtiğimiz yılların gözde konaklama tercihi hosteller ise bu yıl oldukça zor durumda.

Zira salgın döneminde misafir ağırlayabilmek için işletmelerin dezenfeksiyon ve temizlik şartlarını sağlamak adına ciddi masrafların altına girmesi gerekiyor. Hostellerse bu masrafları karşılayabilecek durumda değil.

Konaklama rezervasyon servisi OneTwoTrip verilerine göre, en çok rezervasyon yaptırılan şehirler St. Petersburg, Velikiy Novgorod, Soçi ve çevresi, Kazan, Yekaterinburg, Novosibirsk, Krasnodar ve Krasnoyarsk.

Booking.com verileri ise daha farklı bir sıralama sunuyor. Buna göre en popüler destinasyonlar Moskova, St. Petersburg, Soçi, Adler, Anapa, Gelencik, Kazan ve Kaliningrad. (turkrus.com)