Rusların Türkiye tutkusu engel tanımadı!

Last Updated on 7 Temmuz 2020 by Turizm Günlüğü

Coronavirus salgını nedeniyle uçuş yasaklarının 1 Ağustos’a kadar uzatıldığı Rusya’da istisnalar hariç Rusya vatandaşları uluslararası uçuşlarını gerçekleştiremiyor. İnga David Leonardovna ise tüm zorluk ve imkansızlıklara rağmen bunu aşabilen Rus vatandaşları arasında.

Turkrus.com’da yer alan habere göre yaklaşık 10 yıl önce Rusya’nın Perm şehrinden Türkiye’ye gelip, aşık olduğu Alanya’da eşiyle birlikte bir ev satın alan Leonardovna, coronavirus döneminde Türkiye’ye geliş hikayesini Yandex.Zen sitesinde paylaşmış.

“EĞER ÇOK İSTERSEN DÖRT UÇAK, UÇAK DEĞİL! İMKANSIZ MÜMKÜNDÜR, TÜRKİYE’DEYİM!”

İki günde dört uçak değiştirip Uralllar’daki Perm şehrinden Alanya Gazipaşa Havaalanı’na varış öyküsüyle dikkat çeken Leonardovna, biniş kartlarının fotoğraflarını ise Facebook sayfasında “Eğer çok istersen! 4 uçak – uçak değil! Eve uzun yol! İmkansız mümkündür! Türkiye’deyim! Perm-Moskova. Moskova-Minsk. Minsk-İstanbul. İstanbul-Alanya. Hoş geldiniz!” notu ile paylaşmış.

Rusya Mart sonundan bu yana sınırlarını kapatıp tarifeli uçuşları durdurdu. Yapılan az sayıda seferle ülkeden sadece, yabancıların, ikinci pasaport sahiplerinin, bir başka ülkede oturma izni olanların ve sağlık-eğitim gibi istisnai nedeni olanların çıkmasına izin veriliyor.

Uçuş yasağı günlerinde Ruslar Türkiye’ye nasıl geliyor?

Rusya’da giriş – çıkış yasağı uzatıldı