Güvenli Turizm Sertifikası alan otellerin tam listesi

Last Updated on 16 Kasım 2020 by Yaşar Çelik

Yeni tip coronavirus COVID-19 salgını nedeniyle turizm dünyasında da kurallar yeniden yazılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen “Sağlıklı Turizm Sertifikasyon” programına katılıp belge almaya hak kazanan konaklama tesislerinin sayısını her geçen gün artmaya devam ediyor.

Son güncel verilere göre Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA)’nın web sitesinde yer alan Konaklama Tesisi Belgelendirme Sorgulama sayfasında Türkiye genelinde 1669 kayıtlı otelin yer aldığı görüldü. Bu otellerden bin 258’sine belge verildi. 411 tesisin belgelendirme süreci devam ederken belge alamayan tesisin olmadığı kaydedildi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Belgeli Konaklama Tesislerinin tam listesini görmek için tıklayın: Güvenli Turizm Sertifikası alan oteller

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ TURİZM ŞEHİRLERİNİN BELGELİ OTEL SAYISI

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan İstanbul‘da belgelendirme sürecinde 66, belgelendirilen 152 konaklama tesisi kayıtlara geçti. Antalya‘da 301 tesis belge almaya hak kazanırken, belgelendirme sürecinde olan tesis sayısı 104 oldu.

İzmir‘de 87 tesis belgeli olarak kayıtlara yansıdı. 14 tesisin ise belgelendirme sürecinde olduğu görüldü. Muğla‘da da belgelendirme sürecinde 34 tesis yer alırken 170 tesis ise belge sahibi oldu.

TATİL PLANLARI SERTİFİKALI OTELLERİ ARAYARAK DAHA KOLAY YAPILIYOR

Türkiye genelinde açık otellerin tam listesine ulaşmak mümkün olmasa da Güvenli Turizm Sertifikası alan otellerin tamamı açık olduğundan, açık otel aramak yerine sertifikalı otel aramak tatil planı yapacak seyahat severlerin işini daha kolaylaştıracak gibi duruyor.

132 maddelik Sağlıklı Turizm Sertifikasyon programı

Koronavirüs (Covid -19) pandemisine karşı alından önlemler kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, 132 maddelik Sağlıklı Turizm Sertifikasyon programı yayımlamıştı. Tatilini Türkiye’de geçirecek tüm Türk vatandaşları ve yabancı ziyaretçilere, ulaşımdan konaklamaya, tesis çalışanlarından yolcuların kendi sağlık durumuna kadar uzanan geniş bir yelpazede bir dizi yeni tedbirin tanımlandığı Sağlıklı Turizm Sertifikasyon programının kriterleri şöyle belirlenmişti: Sağlıklı Turizm Sertifikası bu ay içinde otellere verilmeye başlanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu sertifikasyonu alan tesisleri ilk olarak 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla Bakanlık web sayfası da dahil olmak üzere tüm kanallardan duyurmuştu.


Güvenli Turizm Sertifikası’nı alan tesisler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) web sitelerinden duyuruldu.  

Güvenli Turizm Sertifikası’nı alan konaklama tesislerinin listesine ulaşmak ve bu tesisleri takip etmek için tıklayınız.

Güvenli Turizm Sertifikası’nı alan restoranların listesine ulaşmak ve bu restoranları takip etmek için tıklayınız.