ATOR Bakşanı Maya Lomidze’den dikkat çeken Türkiye yorumu!

ATOR'dan Türkiye turlarına ilişkin açıklama
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze

Last Updated on 11 Ağustos 2020 by Yaşar Çelik

Yeni tip koronavirüs salgınının turizm sektörüne olan etkisini değerlendiren Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye pazarı için dikkat çeken ifadeler kullandı.

Başkent Moskova’da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Lomidze, Rusya ile çok sayıda ülke arasında uçuşların hala kapalı olduğunu “Uçuşların hangi ülkelerle açılacağını henüz bilmiyoruz. Ancak insanlar, üzerinden farklı noktalara gidebildikleri İstanbul ile uçuşların başlamış olmasını avantaja çeviriyorlar” sözleriyle dile getirdi.

Turizm sektörünün canlandığına işaret eden Lomidze, “Bu yıl 4,5 ila 5 milyon arasında Rus vatandaşının yurt dışında tatil yapmasını bekliyoruz” dedi.

Türkiye bu yıl yurt dışı tatilinde lider ülke olacak

Türkiye’ye uçuşların başlamasına da değinen Lomidze, Rus turistler nezdinde Türkiye’ye yönelik yüksek bir talebin olduğunu vurguladı. Maya Lomidze, şunlara dikkat çekti:

“Turistlerin bu yaz karşılaştıkları koşulları göz önünde bulundurduğumuzda, Türkiye’ye yönelik yüksek bir talep var. Ağustos sonu ve eylül başını kapsayan çok iyi göstergeler var.

Türkiye bu yıl yurt dışı tatilinde lider ülke olacak. Talep hacmi geçen yıla yaklaşıyor ve Türkiye’nin bu yıl Rus turizm pazarında iyi bir yaz geçireceğini söyleyebiliriz.”

Rusya’dan Antalya’ya uçuşlar başladı