Qatar Airways uçuşlarına korona düzenlemesi

Qatar Airways
Qatar Airways

Last Updated on 12 Ağustos 2020 by Yaşar Çelik

Ünlü havayolu şirketi Qatar Airways, gerçekleştireceği seferlerde COVID-19 (Corona virüsü) önlemleri kapsamında aldığı düzenlemeleri duyurdu.

Şirketten yapılan duyuru metninde şu ifadeler yer aldı:

“13 Ağustos 2020 tarihi itibariyle belirli ülkelerden seyahat eden tüm yolcuların check-in esnasında, uçuşa 72 saat kala veya daha kısa bir süre içerisinde yetkili laboratuvarlardan birinde yapılmış COVID-19 negatif PCR test sonucu ibraz etmeleri gerekmektedir. (12 yaş altında, ailesi ile seyahat eden yolcular bu uygulamadan muaftır)

Check-in esnasında yolcuların negatif test sonucu ile beraber onay formu doldurmaları gerekmektedir. Kolaylık olması açısından yolcularınızdan uçuş öncesinde onay formunu doldurmalarını ve hazır bulundurmalarını isteyebilirsiniz. Onay formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Check-in esnasında negatif test sonucu ve onay formu sağlayamayan yolcular uçuşa kabul edilmeyeceklerdir. Bu gereksinim hem mevcut olan hem de yeni rezervasyonlar için geçerli olacaktır.

13 Ağustos 2020 tarihi itibari ile aşağıda listelenen ülkelerden birinden Qatar Airways ile uçacak olan yolcular için yukarıda belirtilen koşullara uygun PCR testi zorunludur:

  1. Ermenistan (Uçuşlar başladıktan sonra)
  2. Bangladeş
  3. Brezilya
  4. Hindistan (Uçuşlar başladıktan sonra)
  5. İran
  6. Irak- Erbil Uluslararası Havalimanı (EBL)
  7. Nepal (Uçuşlar başladıktan sonra)
  8. Nijerya (Uçuşlar başladıktan sonra)
  9. Pakistan
  10. Filipinler
  11. Rusya (Uçuşlar başladıktan sonra)
  12. Sri Lanka

Belirtilen ülkelerdeki yetkili laboratuvarların listesi için lütfen linki ziyaret ediniz: https://qatarairways.zendesk.com/hc/en-us/articles/360011693537-Where-do-I-need-to-get-the-PCR-test-done-

Daha fazla bilgi ve güncel ülkelerin listesi için aşağıdaki linkten web sitemizi ziyaret edebilir ve/veya  satış yetkiliniz ile irtibata geçebilirsiniz:

https://qatarairways.zendesk.com/hc/en-us/sections/360003443438-Mandatory-RT-PCR-test”