Türkiye ve Avrupa arasındaki uçuşlarda dikkat etmeniz gerekenler

Last Updated on 13 Ağustos 2020 by Yaşar Çelik

Birçok ülke Covid-19’un kontrol altına alınmasıyla seyahat yasaklarını kaldırmaya başladı. Türkiye’de faaliyet gösteren hava yolu şirketleri de seyahat bilgilendirmelerini güncellemeye devam ediyor. Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Türkiye ve Avrupa arasındaki uçuşlarda dikkat edilmesi gerekenleri şöyle açıkladı:

Koronavirüsle ilgili güncel seyahat bilgilendirmesini web sitesinde duyuran Sunexpress’in Türkiye’ye seyahat uyarısında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, tüm ülkelerin vatandaşları için seyahat yasaklarını tamamen kaldırmıştır. Türkiye’den dönüşünüzle ilgili endişeleriniz varsa seyahat edeceğiniz ülkenin kuralları çerçevesinde geri dönüşünüzün mümkün olacağını hatırlatmak isteriz.

Türkiye’ye giriş sırasında tüm yolcular sağlık kontrolüne tabi tutulacaktır ve hastalık belirtisi gösteren yolculara test uygulanacaktır. Test sonucu pozitif olan yolcular Türkiye sınırları içinde tedavi edileceklerdir” ifadeleri yer aldı.

Almanya’nın 4 Ağustos 2020 tarihinde Türkiye için uyguladığı seyahat uyarısını Aydın, İzmir, Muğla (Bodrum ve Dalaman) ve Antalya şehirleri için kaldırdığı hatırlatılan uyarıda;

“7 Ağustos Cuma günü saat 23.59’dan itibaren Türkiye’den Almanya’ya seyahat eden tüm misafirlerimizin uçuşlarından önce son 48 saat içinde COVID-19 testi yaptırmaları ve negatif test sonuçlarını uçağa binmeden önce personellerimize sunmaları gerekmektedir. Bu kapsamda:

  • Yapılan test, Almanya’ya varışta da geçerli olacaktır. Dolayısıyla, Almanya’da ikinci kez test yaptırmaya gerek bulunmamaktadır.
  • Türkiye’deki tüm büyük havalimanlarında ve halk sağlığı laboratuvarlarında test merkezleri kurulmuştur.
  • Yukarıda bahsi geçen şehirler dışında kalan diğer şehirlerden dönüşlerde de test sonucu gösterilmesi zorunludur.
  • Test ücretinin yolcu tarafından karşılanması gerekmektedir. Bazı büyük tur operatörleri test ücretini karşılayabilmektedir.
  • 0-2 yaş arasındaki bebek misafirlerin ve yurt dışından gelerek Türkiye üzerinden Almanya’ya devam uçuşu olan yolcuların PCR testi yaptırması zorunlu değildir.
  • Test sonucunun pozitif olması durumunda, yolcularımızı uçuşlarımıza kabul edemeyeceğimizi belirtmek isteriz. İlgili yolcular karantinaya alınacak ve uygulanacak yöntemi kabul etmeleri halinde Türkiye’de tedavi altına alınabileceklerdir” denildi.

Sunexpress bilgi notu: Türkiye’deki Koronavirüs Test Merkezleri‘ni öğrenmek için linke tıklayın.

Turizm Günlüğü notu: Covid test merkezleri tam liste başlıklı haberimizden de ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sunexpress’ten yapılan uyarıda Avrupa ülkelerine seyahat bilgilendirmesinde ise şunlar yer aldı:

“Mevcut şartlar altında Türkiye’den Avrupa ülkelerine seyahat sadece aşağıda belirtilen koşulları sağlayan yolcular için mümkün olmaktadır. Bu kapsam dışında kalan yolcularımızı şu an için uçuşlarımıza kabul edemiyoruz. Ancak bu durum sürekli olarak değişiklik gösterebildiği için Avrupa’daki seyahat kısıtlamalarıyla ilgili güncel bilgilendirmeleri takip etmenizi rica ederiz.

Önemli bilgilendirme: Ülkelerin aldığı kararlara bağlı olarak, gidiş veya varış havalimanlarında ateş ölçümü, PCR testi gibi sağlık kontrolleri veya gittiğiniz destinasyonda karantinaya tabi tutulmanızın mümkün olduğunu hatırlatmak isteriz. Seyahatinizden önce varış destinasyonunuzda geçerli olan kurallar hakkında bilgi almanızı tavsiye ederiz.

Avrupa ülkelerine seyahat etmeden önce gideceğiniz ülkenin giriş koşullarını, ayrıca Ülke bazında seyahat yükümlülükleri ve tavsiyelerini öğrenmek için tıklayın: Sunexpress Güncel Seyahat Bilgilendirmesi Koronavirüs