Türkiye imdadına yetişemedi… İflas bayrağını çekti

Last Updated on 28 Ağustos 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya merkezli rezervasyon portalı sun-way.online (Sunway LLC) faaliyetlerini sona erdirdiğini duyurdu.

SUNWAY LLC, pandemi sonrasında sektördeki durgunluk ve geleceğe yönelik beklentilerin olmaması nedeniyle piyasadan çekildiğini açıkladı.

27 Ağustos tarihinde Cleo Tur Rezervasyon Merkezi’nin (Sunway LLC) web sitesinde, işletme faaliyetlerinin sona erdiğine; tüm sözleşmelerinin ve alt acentelik sözleşmelerinin fesh edildiğine dair bir açıklama yayımlandı.

Travel Russian News’un haberine göre; açıklamada; “Dünya tarihinde benzeri görülmemiş olan COVID-19 pandemisi nedeniyle “yüksek sezon” olarak adlandırılan dönemin neredeyse 5 ayı boyunca “turizm sektörünün ve piyasanın tam olarak durgunluğunun sonucunda zorunlu bir önlem olarak böyle bir karar alındığı” belirtildi.

TÜRKİYE TATİLLERİ İFLASI ÖNLEMEK İÇİN YETERLİ OLMADI

Açıklamanın devamında; “Bu tür bir krizle başa çıkma konusunda kimsenin tecrübesi olmadığını; hükümet ve şirket tarafından alınan önlemlerin mevcut durumu aşmak için yeterli olmadığı” ifadelerine yer verildi.

Firma, turizm sektörünün krizden çıkışının hala belirsizliğini koruduğunu belirterek; iflasının önemli nedenlerinden biri olarak ilk etapta Ruslara, Türkiye dışında diğer ülkelerin turizme kapılarını açıp – açmayacaklarının belirsizliğinin yanı sıra Ruble’nin Dolar ve Euro karşında değer kaybı ve coronavirüste ikinci dalga beklentisi nedeniyle insanların temkinli davranmalarını sıraladı. Tüm bu etkenler rezervasyon merkezini piyasayı terk etmeye zorladı.