Atlaszedeler: Murat Ersoy sözünü tut, paramızı ver!

Last Updated on 2 Eylül 2020 by Yaşar Çelik

Mali kriz sonucu iflasını açıklayan AtlasGlobal cephesinde sular durulmuyor. Ücretsiz çalıştırılan ve şirketin iflasıyla hakları gasp edilen işçiler, yeniden eylem yapmayı planlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Ali Murat Ersoy’a ait AtlasGlobal Havayolları’nda (Atlasjet) 3 ay boyunca ücretsiz çalışan işçiler şirketin iflasıyla bir şok daha yaşamıştı. İflas kararının sonrasında Ali Murat Ersoy tarafından açıklanan 17-31 Ağustos tarihleri arasında işçilerin alacaklarını ödenmesi konusu yeni bir gelişmeyle yeniden gündeme geldi. Yukarıda belirtilen tarihler arasında ödeme bekleyen işçilere gönderilen bir mesajda ödeme tarihinin 7 Eylül’e ertelendiği bildirildi.

Bu duruma tepki gösteren Atlaszedeler Adalet Platformu’ndan (A.Z.A.P.) yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Patronumuz hâlâ borcunu ödemiyor! Bizi 3 ay çalıştırıp kurmaca bir iflasla tüm haklarımızı çalan Ali Murat Ersoy, ısrarlı hak arayışımız sonucunda bizlerle anlaştı ve 17-31 Ağustos arasında paraları ödeyeceğini söyledi; fakat bugün bu ödemeyi bahanelerle yine erteliyor. Artık inanmıyoruz! Pazartesi günü yeni eylem planımızı açıklayacağız. Hakkımızı söke söke alacağız!”

Atlaszedeler Adalet Platformu’ndaki işçiler ise açtıkları pankartlarda “Ali Murat Ersoy sözünü tut, paramızı ver!”, “Ali Murat Ersoy’a haber verin! Alacaklarımızın peşini hiçbir zaman bırakmayacağız” ifadeleri yer aldı.

Umut Sendikası ise eylem anının görüntülerini twitter hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı:

AtlasGlobal için kritik iddia!