Anemon yeni otelini nerede açıyor?

Anemon Hotels de Türkiye’deki en yaygın otel zinciri.
Anemon Hotels de Türkiye’deki en yaygın otel zinciri.

Last Updated on 12 Eylül 2020 by Yaşar Çelik

Pandemi süreci konaklama sektöründeki bazı yeni yatırımları bir süreliğine beklemeye alırken, bazıları da kaldığı yerden devam ediyor. Ülkemizin önde gelen yerli otel zincirlerinden Anemon Hotels, pandemiye rağmen yeni açılışlarına devam edenlerden biri olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da yeni bir otel açan marka, gelecek ay da Aydın’daki yeni otelinin açılışını yapacakmış.

Anemon’un Aydın’da aslında uzun yıllardır işlettiği bir oteli yer alıyordu ama geçtiğimiz yıl mülk sahipleri değişmiş ve yeni mülk sahibinin oteli kendi işletmek istemesi nedeni ile oteli kapatmışlardı. Hemen yeni bir anlaşmayla kent turizmindeki yerini korumak üzere harekete geçen Anemon, bu kez Sur Çelik Kapı markasıyla tanınan Aydınlı Pekgüzel Şirketler Topluluğu’yla anlaştı. Pekgüzel’in inşa ettiği yeni otelin işletmesini alan Anemon zinciri, dört yıldızlı ve 90 odalı olarak hizmet verecek. ‘Anemon Aydın‘ ismiyle açılacak otel, kentin Denizli yolu tarafında, organize sanayi bölgesi ile Forum Aydın AVM arasında yer alıyor ve iş hayatının kalbinin attığı bir lokasyonda yer alıyor. Müdürü de Duygu Kurtuluş oldu.

Anemon Aydın

Elazığ’da mülkiyeti Türk Hava Kurumu’na ait binayı kiralayan Anemon…

Öte yandan Özlem Kapar Bayburs’un PARA dergisinde yayınlanan haberine göre Anemon’un başka yeni otelleri de kapılarını açmak için sırada bekliyor. Elazığ’da mülkiyeti Türk Hava Kurumu’na ait binayı kiralayan Anemon, burayı otel olarak işletmeye devam etmek için bazı hukuki süreçlerin tamamlanmasını bekliyor.