“Acenteler, teminat göstermeden krediye ulaşabilmeli”

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya

Last Updated on 22 Eylül 2020 by Yaşar Çelik

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin’i ziyaret etti. Toplantıda turizm sektörünün ve seyahat acentelerinin sorunları ele alındı.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, pandemi döneminde en büyük olumsuzlukları seyahat acentelerinin yaşadığını söyledi. Antalya’nın Türkiye’nin turizmde en önemli merkez olduğunu belirten Bağlıkaya, “Seyahat acenteleri olarak gerçekten çok zor günlerden geçiyoruz. KOBİ sınıfındaki 10 bine yakın seyahat acentemizin ayakta kalmak için önemli desteklere ihtiyacı var” dedi.

“TTGA’nın fon gelirinin yüzde 50’si kentlerin tanıtımı için bırakılmalı”

Sektördeki binlerce seyahat acentesine hibe desteği, istihdamı koruyacak SGK desteklerinin sektör mensuplarına da verilmesini isteyen Bağlıkaya, şunları kaydetti: “Acentelerimizin teminat göstermeden krediye ulaşmaları sağlanmalı. Seyahat acentelerine ve tur operatörlerine sektörel olarak bir pazarlama desteği verilmeli. Seyahat acenteleri olarak turizm adına üretilen ne varsa bu ürünlerin dağıtım ağıyız. 2021 ve daha sonrasında turizm hem ülkemizin döviz getirisini sağlayıp hem de cari açığımızı kapatmak için önemli bir yapı taşı olacaksa seyahat acentelerimizin muhakkak korunması ve ayakta tutulması gerekiyor.” Bağlıkaya, Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’nın (TTGA) fon gelirinin mutlaka yüzde 50’sinin kentlerin tanıtımı için bırakması gerektiğini sözlerine ekledi.