Arter’in ücretsiz çevrimiçi rehberli turları 5 Ekim’de yeniden başlıyor

Last Updated on 2 Ekim 2020 by Turizm Günlüğü

Gerekli sağlık önlemleriyle yeniden ziyarete açılan Arter’de, salgın nedeniyle evlerde kalınan dönemde başlatılan çevrimiçi rehberli turlar devam ediyor.

Arter’in, salgın nedeniyle kapalı olduğu dönemde başlattığı çevrimiçi rehberli turlar yeni sezonda devam ediyor. Ekranlar aracılığıyla buluşulan turlar, katılımcıların yapıtları kendi hayat deneyimleriyle ilişkilendirerek yorumlamalarını teşvik eden bir yaklaşım benimsiyor. Arter sergi rehberleri, her hafta farklı bir tema etrafında bir eser seçkisini ekranları aracılığıyla katılımcılarla paylaşıyor ve yoruma açıyor.

Ücretsiz olarak düzenlenen çevrimiçi rehberli turlar, 5 Ekim’de başlayarak Ekim, Kasım ve Aralık ayları boyunca her Pazartesi 19:00-20:00 saatleri arasında gerçekleşecek. Diyalog ve tartışmaya daha fazla zaman tanımak amacıyla sınırlı sayıda katılımcıyla düzenlenen turlara katılmak için etkinlik tarihinden önce turlar@arter.org.tr adresine yazarak rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Sonbaharı Dinleyen Gözler İçin, Yağmur Ormanı V (varyasyon 3), Gökcisimleri Üzerine, KP Brehmer: Büyük Resim ve Alev Ebüzziya Siesbye: Tekerrür başlıklı beş yeni sergiyle karşılayan Arter’de Cevdet Erek: Bergama Stereotip ve Altan Gürman sergileri de devam ediyor. Ziyaretçilerini gerekli sağlık önlemleri çerçevesinde ağırlayan Arter, çevrimiçi ortamda düzenlediği etkinliklerini de sürdürüyor.