Uluslararası ekoturizm derneği başarılı eko turizmcilere yönelik ödül töreni düzenliyor

İşte TravelShop Turkey’in 2023 hedefi
TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender

Last Updated on 5 Ekim 2020 by Yaşar Çelik

Ekoturizm alanının Türkiye ve dünyadaki ilk ödül töreni olma özelliğine sahip olan Ekoturizm Ödülleri, 2 Ekim 2021’de Azerbaycan Bakü’de sahiplerini bulacak. En az 5 milyon kişinin oy kullanmasının beklendiği ödüller için Türkiye’den katılım yapacak firmalardan kayıt ücreti alınmayacak.

Ekoturizmde farkındalık oluşturmak, sürdürülebilir turizmi teşvik ederken, alanının başarılı isimlerini onore etmek amacıyla Uluslararası Ekoturizm Topluluğu TIES (The International Ecotourism Society) tarafından düzenlenecek olan Ekoturizm Ödülleri, 2 Ekim 2021’de Azerbaycan Bakü’de sahiplerini bulacak. En az 5 milyon kişinin oy kullanmasının beklendiği ödüller için Türkiye’den katılım yapacak firmalardan kayıt ücreti alınmayacak.

“Platforma kaydolarak sesinizi dünyaya duyurabilirsiniz”

Uluslararası Ekoturizm Başkan Yardımcılığı görevinin yanı sıra Avrupa ve Asya’dan Sorumlu Başkanı olarak da atanan TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender, “Ekoturizm Ödül törenini çok önemsiyorum. Yaklaşık beş milyon kişinin oy kullanacağı törene ülkemizdeki tüm turizmciler aday olabilir. Milyonlarca kişinin oy kullanacağı bu platforma kaydolarak sesinizi dünyaya duyurabilirsiniz.” dedi. Kalender, Türkiye turizmine ve tanıtımına katkı sağlayacağına inandığı törene 12 Ekim 2020 tarihine kadar Türkiye’den katılım gösterecek olan başvurulardan herhangi bir ücret alınmayacağını belirterek, başvuru yapmak isteyen turizmci paydaşlarını www.tiesawards.com linkini tıklayarak destek olmaya davet etti.

Ödüller 16 ayrı kategoride dağıtılacak

Eko Turizm Derneği 1990 yılında merkezi Amerika’da olmak üzere kurulmuş olup 206 ülkede 15 binden fazla aktif üyesi bulunuyor. Toplam 16 ayrı kategoride ödüllerin dağıtılacağı yarışma, Ekoturizm Destinasyonu, Ekolojik Köy, Ekoturizm Tur Programı, Mavi Bayraklı Plajlar veya Baraj ve Nehirler, Ekoturizm dalında yer hizmeti sağlayıcıları, gezginler, fotoğrafçıların en iyilerinin seçildiği kategorileri barındırıyor.

Başvuru yapmak isteyenler 

www.tiesawards.com

 assist@tieseurasia.com adresinden yarışma platformlarına ulaşabilirsiniz.