Rusya 169 uluslararası uçuş noktasını daha açtı

Last Updated on 6 Ekim 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya’da havayolu şirketlerine 24 ülkeden 169 şehre uçuş için izin verildi.

Coronavirus vakalarındaki artışa rağmen Rusya’da havayolu şirketlerine 24 ülkeden 169 şehre uçuş için izin verildi.

Rusya Sivil Havacılık Kurumu Rosaviatsiya tarafından açıklanan listede ülkenin pek çok bölgesinden İstanbul ağırlıklı olmak üzere Türkiye’nin farklı havaalanına uçuş var.

Turkrus.com’un haberine göre; Kaliningrad’tan Grozni’ye kadar Rusya Federasyonu’nun farklı şehirlerinden İstanbul, Trabzon ve Dalaman’a uçuş yapılabilecek.

CHARTERLAR İÇİN DE İZİN ÇIKTI 

Uluslararası uçuş yapılabilecek ülkeler arasında da Almanya’dan Hollanda’ya, Güney Kıbrıs’tan Çin’e, Mısır’a kadar pek çok ülke bulunuyor. Tarifeli seferler yanında charter’lar da uçuş izni aldı.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı sınırların yeniden kapatılabileceği haberlerini yalanlamış, aksine karşılıklı uçuşların başlayabilmesi için farklı ülkelerle görüşmelerin sürdüğünü duyurmuştu.

Uluslararası uçuşları mart sonunda durduran Rusya 1 Ağustos’tan başlayarak önce Türkiye, İngiltere ve Tanzanya’ya, daha sonra Mısır, Maldivler, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Kore’ye sefer başlatmıştı. Mevcut durumda Rusya vatandaşları sadece karşılıklı olarak turist kabul eden bu ülkeler uçabiliyor. AB dahil diğer uçuş olan ülkelere ise buralarda oturma izni olanlar uçabiliyor.

UÇUŞ KAPILARININ AÇIK OLDUĞU ÜLKELER

Türkiye, Belarus, Büyük Britanya, Mısır, Kazakistan, Maldivler, Birleşik Arap Emirlikleri ve Tanzanya’ya, Rusya daha önce sınırlarını açmıştı.

UÇUŞ KAPILARININ KAPALI OLDUĞU ÜLKELER

Azerbaycan, Almanya, Yunanistan, İsrail, Ermenistan, İspanya, İtalya, Kıbrıs, Çin, Malta, Hollanda, Suudi Arabistan, Türkmenistan, Çekya ve Özbekistan’a uçuş izni alındı.

Ayrıca, charter uçuşlar için; Avusturya, Bulgaristan, Macaristan, İspanya, Fransa ve Küba’dan uçuş izni alındı.

Uçuş başlatılan 169 şehrin tam listesi için tıklayınız.