Rus tur operatörü İngiltere pazarına giriyor

Last Updated on 30 Kasım 2020 by Turizm Günlüğü

Rus tur operatörü Biblio Globus, Güney Kıbrıs programıyla İngiltere pazarındaki faaliyetlerine başlayacak.

Rusya’nın önde gelen tur operatörlerinden Biblio Globus, “Biblio Travel” alt markasıyla İngiltere’de Güney Kıbrıs’a yönelik tatil satışlarına başlayacak. Biblio Travel’ın yönetiminin başında Olympic Holidays’in eski CEO’su Clare Tobin yer alacak.

Travel Trade Gazette’den Gary Noakes’un haberine göre, Biblio Travel’ın web sitesi yeni yılda yayına girecek.

Biblio Travel, Moskova merkezli Biblio Globus’un İngiltere’deki yan kuruluşu olarak ana şirketin 41 milyon Sterlin’lik desteğiyle faaliyetlerine başlayacak.

İLK DESTİNASYON GÜNEY KIBRIS OLACAK

Yeni kurulacak tur operatörünün faaliyet alanı, ana destinasyonu Biblio Globus’un da operasyonlarının en yoğun olduğu destinasyonlardan Güney Kıbrıs olacak.

3 KENTTEN UÇUŞ DÜZENLEYECEK

Biblio Travel, Londra Heathrow ve Londra Gatwick, Manchester, Birmingham havalimanlarından Güney Kıbrıs’a charter uçuşları düzenlemeyi planlıyor.

Olympic Holidays’in eski CEO’su Tobin, Güney Kıbrıs’ın “İngiltere pazarına girmek için önemli ve kilit destinasyon” olduğunu söyledi.

İngiltere pazarından Güney Kıbrıs’a yönelik kapasite, son iki sezonda Thomas Cook’un iflası ve diğer tur operatörlerinin kapasitelerini azaltma kararıyla önemli oranda düşüş yaşadı.

Biblio Travel, “satışların % 90’ından fazlasının” acente kanalında gelmesini beklediğini açıkladı.

Biblio Globus, üç milyon yolcuyla Rusya’nın en büyük operatörleri arasında yer alıyor.