2021 yılında turizm sektörünü daha agresif etkinlikler bekliyor

TravelShop Turkey'nin Genel Müdürü Murtaza Kalender
TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender

Last Updated on 3 Aralık 2020 by Yaşar Çelik

TravelShop Turkey’in 2021 yılı tanıtım etkinlikleri programı belirlendi.

Daha önce sayısız fuar ve çalıştay etkinlikleriyle ses getiren TravelShop Turkey, 2021 yılında da 6 ayrı uluslararası konferans ve çalıştayı ile birlikte turizm sektörüne özel iki ayrı ödül töreni düzenlemeye hazırlanıyor. 2020 yılındaki Turizm gelirleri kayıplarının, 2021 yılında start alacak bu agresif etkinlikler ve tanıtım çalışmaları ile giderilmesi hedefleniyor.

TravelShop Turkey Genel Müdürü, Amerika menşeli Uluslararası Ekoturizm Derneği Başkan Yardımcısı ve Meksika menşeli Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneğinin de Avrupa ve Asya Başkanı olan Murtaza Kalender, 2021 etkinlik takvimi ve tanıtım çalışmalarını şu şekilde özetledi:

TravelShop Turkey Genel Müdürü Murtaza Kalender

TÜRKİYE CİDDİ ANLAMDA BİR TANITIM ATAĞINA GEÇMELİ

“2020 yılında Türkiye turizminde koronavirüs pandemisinden dolayı ciddi bir turizm geliri kaybına uğrandı. Maalesef, bu sebepten ötürü Türkiye’deki turizm fuarları da arzu edildiği ve planlandığı gibi hayata geçirilemedi. Söz konusu sektörel fuarlar dünya çapında da ertelendi veya sanal formatta gerçekleştirilebildi. Bu anlamda, Türkiye’nin ciddi anlamda bir tanıtım atağına geçmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

TANITIM ÇALIŞMALARI İÇİN AGRESİF ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

An itibariyle, 6 ayrı uluslararası düzeyde çalıştay ve konferans etkinlikleri planladık. Ayrıca 2 farklı sektörel temada ödül törenleri de düzenleyeceğiz. Bunlardan en önemlisi addedebileceğimiz, Uluslararası Ekoturizm Derneği‘nin, 16.sı olarak Tokat’ta 27 Temmuz’da düzenlenecek olan etkinliğidir.

Bir diğer önemli etkinlik de yılardır başarıyla sürdürülen Uluslararası Düğün Profesyonelleri Derneği’nin 2021 yılı etkinliklerinin bir ayağının da İstanbul’da gerçekleştirilecek olması.

Daha önceki organizasyonlardan farklı olarak, 2021 yılı etkinlik formatlarında dünyada kabul görüp otorite olarak görülmüş sektörel ve yetkin konuşmacıların da programa dâhil olması dikkat çekecektir. 2021 yılında tanıtım çalışmalarının agresif biçimde değerlendirilmesi gerektiği inancıyla bu etkinlikler haricinde birkaç diğer etkinliği de programlarımıza ekleyeceğiz.

DÜNYA TURİZM GELİRLERİNDEN EN BÜYÜK PAYI ALMA HEDEFİ

Türkiye’de Turizm Bakanlığımız tüm STK’lar, havayolları ve diğer turizmci paydaşlarımızla işbirliği yapmak arzusundayız. Türkiye tanıtımında sorumluluk alarak, ülkemizin 2021 yılında dünya turizm gelirlerinden en büyük payı almasını sağlamaya çalışacağız. En önemli hedeflerimizden birisi de turizm mevhumunun 12 aya yayılabilmesi ve geniş pazarlara hitap etmesinin sağlanması.

Bu vesileyle 2021 yılı için düzenlenmesini planladığımız etkinlikler takvimi şöyle:

122 March – 25 March 2021 – Luxury Mice WorkShop Event Istanbul
222 May – 28 May, 2021 – Yacht and Cruise WorkShop Fethiye
327 July – 31 July 2021 – Ecotourism and Sustainable Tourism Conference and Neworking Event in Tokat
406 September 09 September 2021 – Destination Wedding and Romance Industry Conference and Neworking Event in Istanbul
513 September 16 September 2021 – AWARDS for Destination Wedding and Romance Industry Conference and Neworking Event.
619 October 22 October 2021 – AWARDS for Ecotourism Industry in Azerbaijan
707 November 11 November 2021 Holy Land WorkShop 2021
821 March – 24 March 2022 Europe and Balkans Combined Country Multi Destination Fam Trip Event

 

Şimdiden 2021 yılının yapacağımız etkinliklerimizle birlikte hayırlı olmasını ve gelecek yılda kayıplarımızı telafi ederek iyi bir yıl geçirmenizi diler, pandemi sürecinin kısa sürede sona ererek, yepyeni ve bereketli başlangıç yapmanızı temenni ederiz.”