Otellerde dijital satış arttırıcı teknikler

Last Updated on 19 Aralık 2020 by Yaşar Çelik

Otel işletmecileri, genel olarak, dijital satış arttırıcı teknikler konusunun sağladığı birçok avantajı anlamış ve konu hakkında kendilerini geliştirmişlerdir. Tek tek otellerin işlerini geliştirmek için ek satış kullanmanın benzersiz yollarını nasıl buldukları konusu da oldukça ilginçtir. Bu makalemde dijital satış artırıcı tekniklerin faydalarını açıklayacağım.

Dijital satışı arttırmak, konuklara konaklamalarını tasarlamak için daha fazla özgürlük sağlamaktadır.

Otel yöneticileri odaklandıkları yan gelirleri artırmak veya misafirlerinin deneyimini iyileştirmek için, önceden var olan güçlü yönlerine bağlı olarak, ek satış çabalarına odaklanabilecekleri sayısız yol ve iş alanı vardır.

Dijital satış arttırıcı metotları kullanmak, konuklarınıza konaklamalarını tasarlamaları için daha fazla özgürlük vermelerini sağlar. Bundan birkaç şekilde yararlanmanın imkânı bulunmaktadır: Misafirler kaldıkları zamandan memnun olurlar, mükemmel seviyede çevrimiçi incelemeler bırakabilirler ve bu da otellere giderek artan bir gelir elde etmenin önünü açabilir.

Dijital satışa geçiş yapmak, klasik satış tekniklerinden çok daha fazla etkin ve hızlıdır. Gerekli inceleme yapıldıktan sonra, bu hususta yapılacak olan yatırım uzun vadede kendini amorti edecek ve otele ivme kazandıracaktır.

Dijital satış arttırıcı teknikler kullanarak oteller satış performanslarını optimize edebilir, ilgili departman ekipleri misafirin otele intikali öncesi ek satış yoluyla yiyecek & içecek fırsatları sunan umut verici sonuçlar kazanabilir ve otomatik satış yoluyla para kazanmak için yeni alanlar keşfetmeye başlayabilirler.

Her misafire daha iyi, daha alakalı bir dizi öğe ve hizmet gösterilmesine ve her birinin aldığı mesajı daha da kişiselleştirmesine izin vermek için misafirin otele varış öncesi e-postaların alıcılarının bölümlere ayrılması da yakında uygulanmaya başlayacaktır. Bu uygulamanın yansıması hem otelciler hem de otel misafirleri açısından olumlu olacaktır.

Selçuk Kuttaş‘ın diğer yazılarına ulaşmak için linke tıklayın.