UBER ne zaman dönüyor? Süreç nasıl işleyecek?

Last Updated on 25 Aralık 2020 by Turizm Günlüğü

İstinaf Mahkemesi’nin UBER davasıyla ilgili verdiği karar konuşuluyor. Peki bu karar neyi kapsıyor? UBER ne zaman dönüyor? Süreç nasıl işleyecek?

Aylar süren UBER – sarı taksi tartışmalarının ardından İstanbul Taksiciler Odası, haksız rekabet gerekçesiyle UBER’e erişim yasağı talebiyle dava açmıştı. Mahkeme de erişim engeli kararı vermişti. UBER ise kararı istinaf mahkemesine taşımıştı.

İstinaf Mahkemesi, UBER’in XL araçlarda erişim engelinin devam etmesine, sarı taksilerde ise erişim engeli kararının bozulmasına karar verdi.

Kararın ardından bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini Habertürk’ten Esra Boğazlıyan “UBER ne zaman dönüyor?” başlıklı haberinde ele aldı.

Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’ın gelecek dönemde UBER – sarı taksi tartışmasında yaşanacak muhtemel gelişmelere ilişkin haberi şu şekilde:

“Öncelikle şunu belirteyim ki UBER’in o siyah minibüs tarzı araçları tekrar çalışamaz. İstinaf Mahkemesi’nin bozma kararı sadece sarı taksilerdeki UBER uygulamasına dair.

Peki, UBER sarı taksilere ne zaman döner?

Öncelikle İstinaf Mahkemesi’nden gerekçeli kararın çıkması gerekli. Sonra UBER, erişim engelinin sarı taksilerde yeniden açılması için BTK’ya (Bilgi Teknolojileri Kurumu) başvurmalı.

İstanbul Taksiciler Odası Eyüp Aksu’yla konuştum, öğrendim ki, İstanbul Taksiciler Odası da hem BTK’ya başvurup erişimin açılmasının engellenmesini isteyecek. Diğer taraftan da İstinaf Mahkemesi’nin kararını Yargıtay’a taşıyacak.

Yani bu pilav daha çok su kaldıracak…”