10 ay sonra uluslararası uçuşları yeniden başlattı

Gürcistan vatandaşları için vizeyi kaldırdı

Last Updated on 1 Şubat 2021 by Turizm Günlüğü

Gürcistan, 21 Mart 2020 tarihinde askıya aldığı uluslararası uçuşları 1 Şubat 2021 itibariyle yeniden başlattı.

1 Şubat’tan itibaren Gürcistan uluslararası uçuşları yeniden başlattı.

Hatırlanacağı üzere Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Natia Turnava, geçen hafta yaptığı açıklamada; “Gürcistan hükümetinin Dünya çapında aşılama sürecinin başlamasını göz önünde bulundurarak uluslararası uçuşlara başlama kararını aldığını ve aşılanan insan sayısının artmasıyla, ilkbaharda Gürcistan’ın tüm hijyen ve güvenlik kurallarına uyarak daha fazla turisti ağırlamayı planladığını” belirtmişti.

Gürcistan, 2020 yılının Mart ayında hava trafiğini tamamen askıya almış; ardından sadece ülkenin milli bayrak taşıyıcısı Gürcistan vatandaşlarının ülkelerine geri dönmesi için özel uçuşlar gerçekleştirmişti. Gürcistan, Temmuz ayında ise Almanya, Fransa, Letonya, Litvanya ve Estonya’dan seyahat eden yolculara sınırlarını açmıştı.

Gürcistan’a seyahat eden yabancılar için uygulanacak yeni kurallar:

Gürcistan’a seyahat eden yabancı ziyaretçiler, ülkeye girişlerde koronavirüs aşısı olduklarını kanıtlayan bir belge sunmak zorunda… Aşı olan tüm yabancı ülke vatandaşları Gürcistan’a giriş yapabilecek.

Aşı olmayan yabancı ziyaretçiler, AB Ülkeleri, İsrail, İsviçre, ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn vatandaşları ve bu ülkelerde yaşayanlar için, son 72 saat içinde yapılmış; negatif PCR testi sonucunu göstermek zorundalar.