Türkiye vatandaşları için giriş kurallarını hafifletti

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Natia Turnava

Last Updated on 3 Şubat 2021 by Turizm Günlüğü

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Natia Turnava, Türkiye vatandaşlarının ülkeye girişinin kolaylaştırıldığını belirtti.

Gürcistan’da coronavirus ile mücadele çalışmaları kapsamında, gerçekleştirilen Gürcistan Departmanlar Arası Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından, Gürcistan’a girmek isteyen Türk vatandaşları için kuralların hafifletildiği kaydedildi.

TÜRKLER İÇİN GÜRCİSTAN’A GİRİŞ KOLAYLIĞI

Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Natia Turnava kurul toplantısının ardından gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Coronavirüsü PCR testinin negatif sonuçları ile Gürcistan’a girebilecek ziyaretçiler listesine Türkiye Cumhuriyeti de eklendi ve Türk ziyaretçiler basitleştirilmiş kurallar ile ülkeye giriş yapabilecekler” ifadelerini kullandı.

Gürcistan’ı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları için uygulanacak kuralları aktaran Bakan Turnava, “Gürcistan’ı ziyaret edecek olan Türk vatandaşları, negatif Covid-19 PCR testi sonucu sunarak ülkeye giriş yapabilecekler ve ülkeye girişlerinin ardından 3 gün sonra tekrar test yaptırmak zorunda olacaklar” dedi.